Az év végére megújul a terület, ahol lesz ivó- és szökőkút is

2024.04.26. 18:30

Új terv a hévízi buszpályaudvar átalakítására

Új tervet fogadott el a hévízi képviselő-testület a volt buszpályaudvar átalakítására. Ezek szerint elbontják a váróépületet, a területet pedig közösségi és rendezvénytérré formálják.

Péter B. Árpád

Papp Gábor a rendezvénytér új terveit mutatja, mellette (b) Kepli József János alpolgármester és dr. Tüske Róbert jegyző

Fotó: PBÁ

Az eredeti tervekhez képest csökkentett műszaki tartalommal, de a koncepciónak megfelelően épül majd át a terület, ahol lesz szobor, szökőkút, színpad, számos növénykazetta és pad is. Erre mintegy bruttó 810 millió forint áll rendelkezésre. A kivitelezéssel december 31-re készülnek el.

– Elképzeléseink szerint elbontjuk az épületet, amelynek helyén zöldfelületet alakítunk ki, illetve megépül egy zenepavilon, amibe ivókút kerül. Ez kötelező attrakció ebben a projektben, s így megfelelünk a pályázati előírásoknak is – szögezte le Papp Gábor, aki szerint olyan terület jön létre, amely betölti az eredetileg tervezett funkciót: rendezvény- és pihenőtérként, illetve sétálóutcaként használhatják majd a hévíziek és a város vendégei.

A grémium döntött az Egészségház korszerűsítéséről is, amelyre bruttó 54 millió forintot nyert el a fürdőváros. Korábban – egyeztetve az ott dolgozókkal – elkészült a fejlesztési lista, továbbá felmérték az épületet. Az eszközbeszerzés mellett nettó 36 millió jut az energiahatékonyságot is szolgáló felújítására.

Munkában a hévízi testület, középen Papp Gábor
Fotó: PBÁ

– El kell döntenünk, hogy ebből a hosszú lajstromból – amelyben a kazáncserétől a tetőszerkezet javításán át a nyílászárók cseréjéig, a szigetelésig sok minden benne van – mire fordítjuk az elnyert összeget, hiszen mindenre nem elegendő a forrás – fogalmazott Papp Gábor.

Hamarosan az ott dolgozók bevonásával kiválasztják azokat a tételeket, amelyeket ebből a forrásból megvalósítanak. A tervek szerint a nyár végére megújul az Egészségház.

A hévízi testület megválasztotta a június 9-i voksoláson a szavazókörökben dolgozó tagokat, akik mellé a jelölőszervezetek, illetve a képviselőaspiránsok is delegálhatnak közreműködőket.

Újdonság, hogy mindannyiuknak központi vizsgát kell tenniük, amit az interneten abszolválhatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában