Könyvtári szombat

2024.04.26. 12:00

Visszatérnek a furfangos jégkrémek a Halis-könyvtárba

Április utolsó szombatján sem maradnak extra programok nélkül a nagykanizsai Halis-könyvtár látogatói. A színes, ingyenes programcsokorból felnőttek és gyerekek egyaránt találnak kedvükre való foglalkozást.

Benedek Bálint

Nemcsak a könyvek miatt, hanem az extra programokért is érdemes a szombatot a bibliotékában tölteni

Fotó: Szakony Attila

Kardos Ferenc vezeti a 9 órakor kezdődő Játékos ismerkedés 64 mezőn 32 figurával elnevezésű foglalkozást. Aki kezdő vagy alapszinten szeretne megtanulni játszani, esetleg komolyabban érdekli a sakkjáték, akár egymaga vagy éppen kisebb baráti társasággal menne, szeretettel várják. A szombati nyitvatartási időben, 9 és 13 óra között Pálfi Dénes könyvtáros vezetésével meg lehet tanulni gólyalábon járni, amit óvodák és iskolák már beépítettek mozgásos tevékenységeik közé. A bibliotékában szeretnék, ha mindenki megismerné az újabb generációk tagjai közül is a gólyalábazás örömét. Hétköznapokon könyvtárlátogatásokhoz kötött programként is ajánlják. A gyerekeket szintén 9 órától Furfangos jégkrémek című társasjátékkal várja Szörényiné Kis-Gergely Lilla könyvtáros. A játék küldetése, hogy használója örömmel és szórakozva tegyen szert az olvasáshoz, az értő olvasáshoz és a szövegértéshez szükséges képességekre. Majd Kardos Ferenc könyvtáros fűzi a történeteket 10 órakor a Mesés papírszínház keretében, klasszikus és kortárs papírszínházi meséket mutat be. Ez a program a mesehallgatásnak és mesenézésnek eddig kevésbé ismert világába repíti a gyerekeket. Zárásként 11 órától Kardos Ferenc vezetésével lehetőség lesz részt venni a Tarnóczky klub foglalkozásán, ahol továbbra is várják a régi kanizsai képeket és dokumentumokat a látogatóktól, akiknek adománya ezáltal a város történeti emlékezetének részévé válhat.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában