Molyok ellen és dísznek is jó

2024.07.03. 16:30

Levendulabuzogány készült Zalaegerszegen, a Deák-könyvtárban

A zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban különleges workshopot tartottak kedd délután. Az intézmény a napokban hirdetett levendulaszüretet a saját fűszerkertjében. Az onnan származó csokrokból ezúttal levendulabuzogányt készítettek a résztvevők, de saját levendulazsákkal is többször örvendeztették meg az olvasókat.

Mozsár Eszter

Ekler Meggyesi Szilvia, Széllné Marton Veronika és Nagyné Borda Katalin figyeli, ahogy Simon Tiborné könyvtáros mutatja a levendulabuzogány készítését

Fotó: Mozsár Eszter

Első alkalommal tartottak ilyen foglalkozást a bibliotékában, és annyira nagy volt az érdeklődés, hogy hamar betelt a létszám. Simon Tiborné, az olvasószolgálat munkatársa segítségével tizennégyen tanulták meg a mutatós és praktikus, illatos buzogány elkészítésének menetét. 

Ilyen mutatós levendulabuzogányok készültek a zalaegerszegi Deák-könyvtárban
Fotó: Mozsár Eszter

A foglalkozásvezető elmondta, ő maga is a kollégáktól tanulta meg évekkel ezelőtt. A buzogányforma praktikus, ugyanis a kis virágok nem potyognak ki, mivel önmagába zárják és körbeszövik selyemszalaggal a lila növényt. A kész mű alkalmas molyok ellen, de kiváló illatosító és nem utolsósorban a lakás dísze lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában