Hasznos

2024.07.05. 08:30

Programok, rendezvények Zala vármegyében

Tudja meg, mi történik Zala vármegyében – programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények. Böngésszen és válogasson!

Zaol.hu

Zalalövőn a hét végén rendezik meg a városnapi programsorozatot Fotó: ZH-Archívum

Nemzeti Hét 
Szerdán kezdődött s vasárnapig tart a 18. Balatongyöröki Nemzeti Hét programja, amelyen minden nap 16 órától előadások várják az érdeklődőket, 21 órától pedig koncertek szolgálják a kikapcsolódást. Pénteken a Misztrál, szombaton a Hungarica, a hét utolsó napján pedig a Crazy Live lép fel. 

KeszthelyFest
Péntektől vasárnapig várja a szórakozni vágyókat a KeszthelyFest a Fő téren, a Viviera Beach-en és több felvárosi helyszínen. Fellép például a Neoton Família, Majka, a Bikini, T. Danny, KKevin és az Ocho Macho, a sztár DJ-k közül pedig eljön a Balaton fővárosába Jauri, Pumped Gabo, Brédia Bia és Náksi is. Mindezt gyermekeknek szóló, Itáliához kötődő, valamint gasztroprogramok egészítik ki.

Mesés valóság
Mesés valóság – valóságos mese címmel nyílik pénteken 19 órakor Illés Majos Julianna festő- és Serdar Ünver török fotóművész közös tárlata Gyenesdiáson, a József Attila Művelődési Házban.

Keszegfesztivál
Szombaton délelőtt keszegsütéssel indul, majd szórakoztató műsorokkal, halászléfőző-versennyel és mesterségbemutatóval folytatódik a hagyományos gyenesdiási Keszegfesztivál. Emellett a termelői piacon lesz játszóház, vásár, este pedig koncert is. A programok sora vasárnap 10 órától folytatódik. A nap során fellép a Happy Dixieland Band, a Holttér zenekar, éjjel pedig DJ Szasza szórakoztatja a publikumot. 

Nyári tárlat
Folytatódik a Györöki nyári tárlat sorozata. Szombaton 18 órakor Hegyeshalmi László festőművész kiállítása nyílik a balatongyöröki Bertha Bulcsu Művelődési Házban.

Lóverseny és divat
Az előttünk álló hétvégén rendezik a fővárosi Kincsem Parkban a Magyar Derby és Divatfesztivált, amely az ország legnagyobb galoppversenye. Ehhez kapcsolódva a Keszthely-fenékpusztai Festetics-majorban rendhagyó tárlatvezetésre várják az érdeklődőket vasárnap 14 órától, azt követően pedig táncház és több korhű játék szolgálja a kikapcsolódást.  

Egerszeg más szemmel
Július 5-én, pénteken 16 órakor indul a séta a Tourinform iroda szervezésében, az iroda elől a Titkok, ízek, szerelmek – Egerszeg más szemmel: a Nagy pénzrablástól a Trónok harcáig elnevezésű séta. Az eseményen a híres tévésorozatok ikonikus jeleneteit keresik Zalaegerszegen, párhuzamokat vonva a neves szériák és a város között, botrányos, hajmeresztő vagy akár mulatságos történetek mentén. Sétajegy a Tourinform irodában váltható.

Családi nap
Július 6-án, szombaton, 9.30-tól rendezi meg az IPA Zala Megyei Egyesülete Zalaegerszegen, a Gébárti Tóstrandon rendezi meg családi napját, valamint a Kovács Tibor vízi emlékversenyt.

Filmzenei koncert
Július 6-án, szombaton 20 órától ingyenes filmzenei koncertet rendeznek Zalaegerszegen, a Dísz téren. A legnagyobb filmslágereket idén is a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar adja elő. Vezényel Pejtsik Péter. Fellépnek: Mihály Luca, Farkas Alexandra, Sárközi Roland, Berkes Dániel, Tóth László, Zalai Táncegyüttes, Gála Társastáncklub, Liszt Ferenc Általános Iskola kórusa, Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola növendékei. Csak néhány cím: Star Wars, Keresztapa, Karib-tenger kalózai, Rocky, Vissza a jövőbe, Dirty Dancing, Mamma Mia, James Bond.

Falunap Csesztregen
Hétvégén Csesztregen rendeznek falunapot. Szombaton bállal kezdődik a program a szabadidőparkban, ahol vasárnap folytatódik a rendezvény. Tolvai Reni lép fel 15 órakor, majd színpadra lépnek a zalaegerszegi Hevesi-színház művészei, továbbá Éder Gabee és Vastag Tamás. A sportpályán 18.15-kor kezdődik a Csesztreg-Old Boys Zalaegerszeg labdarúgó-mérkőzés.

Falunap Fityeházon
Fityeházon szombaton falunapot tartanak, ami 13.30-kor főzőversennyel kezdődik. Az ünnepélyes megnyitót 16 órakor tartják, ezt a helyi óvodások, a Mura Dance táncegyüttes, a molnári asszonykórus, a Regica horvát néptáncegyüttes és a helyi hagyományőrző kórus műsora követi. 17.30-klor operettgála kezdődik, majd a NovelZone és a MoBillBox ad koncertet. Zárásként 22.30-tól tűzijátékot láthat a közönség.

Családi nap
Borsfán szombaton tartják a település családi napját, ami 15 órakor a polgármesteri köszöntővel kezdődik. Ezt követi a Desperado együttes műsora, majd zenés buborékkaland és színjátszó bemutató várja az érdeklődőket. 17 órától a Potyautasok együttes lép fel, ezt csokigyáros édességosztó showműsor követi. 19 órakor kerül sor a díszpolgári cím átadására, majd újabb zenés és táncos műsorok következnek. Fellép Patai Anna, a Hélium együttes és Dávid, közben a helyi tánccsoportok is bemutatót tartanak. Lesz továbbá játszóház, bohócműsor, buborékshow és kirakodóvásár is.

Város napja
Zalalövőn a hét végén rendezik meg a városnapi programsorozatot, ami szombaton 16 órakor a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban tartott ünnepséggel veszi kezdetét. Itt adják át az önkormányzat által alapított díjakat és kitüntetéseket. Szombaton kiállításmegnyitó és zenés műsor szerepel még a programban. Vasárnap többek közt ünnepi szentmisével, városi reggelivel, civil mezei csatával, valamint zenés és táncos szórakoztató műsorszámokkal várják még az érdeklődőket.

Jótékonysági program
Nagykanizsán, a Honvéd Kaszinóban vasárnap jótékonysági programot tartanak egészségkárosodott személyek támogatása érdekében. A program 13 órakor Balogh László polgármester köszöntőjével kezdődik, majd Farkas Tibor és az Igricek, az Imre Sándor Szeretetszínház, Tompeti és Barátai adnak műsort. 17 órától Tóth Tünde zenés előadását tekinthetik meg az érdeklődők, míg zárásként, 18 órától az Eraklin Táncklub Egyesület tagjai lépnek fel.

Kiskanizsai búcsú
Nagykanizsán, a Móricz Zsigmond Művelődési Házban vasárnap tartják a kiskanizsai búcsút, azaz a Hagyományok napját. A program 16 órakor a Marica Produkció Cipőmese – Szerelmetes tulipántom című bemutatójával kezdődik, ezt a Szikrák táncegyüttes műsora követi, majd a Vintage Dolls zenekar játszik. A rendezvény zárásaként – 20.15-től – a Maszkura és a Tücsökraj ad koncertet.

Folkzenei est
Lendván, a Bánffy Központban a Bánffy Nights zenei programsorozat részeként pénteken 20.30-tól Laposa Julcsi és zenekara mutatja be folkzenei estjét.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában