Nemzeti Kulturális Alap

2024.07.05. 12:32

Támogatott múzeumi projektek Zalában

Időszakos és kisebb állandó kiállítások megrendezéséhez és az azokhoz kapcsolódó katalógusok és egyéb kiadványok megjelentetéséhez, múzeumi műtárgyak beszerzéséhez, valamint állományvédelmi, restaurálási feladatok elvégzéséhez nyújtott támogatást a Nemzeti Kulturális Alap múzeumok szakkollégiuma. A sikeresen pályázó intézmények között több zalai illetékességű is volt.

Gyuricza Ferenc

A Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatósága négy sikeres pályázatot tudhat magáénak. Az Így éltünk a ’80-as években munkacímű időszaki kiállítás megvalósítására 1,2 millió, a Zalai Múzeum évkönyv 27. kötetének megjelentetésére 750 ezer, a Történeti Muzeológiai Szemle 21-22. összevont számának kiadására 600 ezer, míg a Göcseji Múzeum gyűjteményében szereplő bútorok restaurálására szintén 600 ezer forintos támogatáshoz jutott. A nagykanizsai Thúry György Múzeum 110 év: 100 + 10 műtárgy – Múzeumtörténeti mozaikok a Thúry György Múzeum gyűjteményeiből munkacímmel tervez kiállítást, melynek megvalósítását 700 ezer forinttal támogatja a Nemzeti Kulturális Alap. A Balaton Múzeum ugyancsak egy időszaki tárlat létrehozásához és az ahhoz kapcsolódó katalógus kiadásához kapott 1,2 millió forintot, a keszthelyi intézmény a madártojás-gyűjteményét kívánja a látogatók elé tárni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában