Tizennégy hektáron közel 30 medence és sok izgalmas csúszda

2024.07.05. 08:00

Zalakarosban a generációk egymástól függetlenül is jól érezhetik magukat a Zalakarosi Fürdő strandján

Zalakarosban a Zalakarosi Fürdő strandja május első napjaiban nyitott meg. Mint azt Végh Andor, a fürdő vezérigazgatója elmondta: kezdetben csak a gyógyvizes-, a sport- és termálmedence fogadta a vendégeket. Viszont pünkösdre még tovább nyitottak, a főszezonra pedig a teljes területen várják a kikapcsolódni vágyókat.

Benedek Bálint

Minden korosztály rajong a csúszdákért, melyekből számtalan formát ki lehet próbálni

Fotó: Szakony Attila

– Jelenleg 14 hektáron közel harminc medence, csúszdaparkkal kínál lazítást – fogalmazott a vezérigazgató. – Szerencsére az időjárásra nem lehetett panasz, néhány esősebb napot kivéve Zalakarosban tombol a nyár. Júniusban sok iskolás csoport is meglátogatta a strandot. A fürdőzés mellett több interaktív, illetve zenés program várta a látogatókat. Ez folytatódik, hiszen július 6-án (szombat) a Magyar Fürdőszövetség szervezésében vízipisztoly rekordkísérletben veszünk részt. S csatlakoztunk a Strandok éjszakája sorozathoz is, melynek keretében nívós, zenés kavalkáddal készülünk. A nyáron természetesen a gyógyászatunk ugyanúgy üzemel. Eddig jól alakulnak a statisztikáink, a januártól júniusig tartó időszakban 215 ezer (!) fő látogatta meg a fürdőt, mely az előző év azonos időszakához képest két ezer vendéggel több.

A fürdő varázsa abban rejlik, hogy egyszerre több generáció kapcsolódhat ki a medencék partján, úgy, hogy nem zavarják egymást – fűzte hozzá Végh Andor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában