Zaol podcast

2024.08.28. 14:00

Bogáncs Állatmenhely, idén 25 esztendős a szervezet

Negyedszázad bizony nem kevés egy alapítvány, szervezet életében. A zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely idén ünnepli 25 éves születésnapját, ebből az alkalomból beszélgettünk Abai Erika operatív titkárral és a nemrég megválasztott új elnökkel, Békési Attilával.

Mozsár Eszter

Békési Attila és Abai Erika a Bogáncs Állatmenhely múltjáról, jelenéről és jövőjéről mesélt nekünk

Fotó: Mozsár Eszter

Óhatatlanul felmerül a kérdés, hogy állatvédőnek születik valaki vagy az évek során lesz a négylábú kiskedvencek, kutyák és macskák megmentője.

Bogáncs Állatmenhely
Bogáncs Állatmenhely: Az új elnök elképzelései között az oktatás és a kiképzés is szerepel
Fotó: Békési Attila

A Bogáncs Állatmenhely letette névjegyét az elmúlt évtizedekben

Abai Erika a kezdetekről mesélt először, majd arról, hogy mivé vált az elmúlt évtizedek alatt a zalaegerszegi Bogáncs Állatmenhely. Az alapítvány – ahogy hasonszőrű társai – nincsenek irigylésre méltó helyzetben, kétszáz kutyáról gondoskodnak, telt ház van, s bizony egyre nehezebb megfelelő gazdát találni. Szó esett továbbá arról is, hogy milyen munkát kell ellátni a menhelyen, illetve hálásak azoknak az önkénteseknek, akik „név nélkül”, ám annál nagyobb odaadással és szeretettel segítenek. Egy biztos, a Bogáncs Állatmenhely sikere az, hogy a nevük ma már fogalom.

Az állatok és fiatalok nevelésével egyaránt foglalkoznának

Békési Attila rendőrségi és kutyakiképzési múlttal rendelkezik, 2020-ban alapította Ranger Dog Center nevű kutyaiskoláját. Új szemlélettel érkezett az egyesülethez, ahol talán az sem lesz elképzelhetetlen, hogy még jobban szocializált ebek kerülnek ki a Bogáncs Állatmenhelyről, így könnyebb lesz a gazdásítás. Természetesen az állatvédelmi oktatás területén is van még mit tenni, mondta az elnök, aki új elképzeléseiről is mesélt.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában