A zalakoppányi pokolból mentették

2024.09.12. 14:30

"Négy hete volt életünk legborzalmasabb napja" - Oszkár története

"Ma négy hete volt életünk legborzalmasabb napja Zalakoppányban! Eddig még nem posztoltunk Oszkárról, aki szintén egy zalakoppányi mentett!" - írja pár napja közzétett bejegyzésében a Szimat Állatvédő Egyesület. Amint arról beszámoltunk: 81 kutyát mentettek ki borzalmas körülmények közül egy külföldi nő ingatlanából, a szörnyűséges állapotok és a kegyetlen állatkínzás a sokat látott állatvédőket is megviselte.

Varga Lívia

"Hogy miért nem posztoltunk róla? Mert Oszkár borzasztó állapotban volt. Súlyos bőrbetegségen van túl, de a lelkiállapota még rosszabb volt (vagy van talán még most is), mint a testi..." - olvasható a bejegyzésben. Oszkár nem engedett közel magához senkit, rettegett, a kennelből kivinni se tudták. 

állatkínzás
Állatkínzás: Oszkár borzasztó állapotban volt. Súlyos bőrbetegségen van túl, de a lelkiállapota még rosszabb volt, mint a testi
Forrás: Facebook/Szimat Állatvédő Egyesület

Ám sok-sok türelemmel, kedves szóval, jutalomfalattal a Szimat gondozói kezdik ráébreszteni "ezt az édes kis teremtményt, hogy van jó is ebben a világban, hogy léteznek jó emberek is".

állatkínzás
Ezt a cuki kiskutyát is Zalakoppányból mentették, ő a Fekete István Állatvédő Egyesület gondozásába került Forrás: Szimat Állatvédő Egyesület

Oszkár azonban még az út elején jár, egyelőre nem gazdikereső. "Sok munka áll még előttünk."
Aki szeretné támogatni Oszkár felépülését, megteheti, a Szimat Állatvédő Egyesület bankszámlaszáma: 5500320-11035178. A közleménybe írják be: Oszkár.
Amint arról már beszámoltunk: tizenhárom szervezet nyolcvanegy kutyát és két rackajuhot mentett ki egy külföldi tulajdonos zalakoppányi ingatlanából. A megmentett állatok menhelyekre, állatvédő szervezetekhez kerültek, többek között a zalaegerszegi Bogáncshoz, a bocföldei székhelyű Együtt egy életért, ártatlan állatokért egyesülethez, a karmacsi Elisabeth menedékre és a zalaszentgróti Szimat Állatvédő Egyesülethez, hogy csak a zalaiakat említsük. Huszonegy kutyát pedig - papírba csomagolva - a mélyhűtőben találtak meg a mentésben résztvevők. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában