A könyvtár több, mint gondolnád!

3 órája

Országos könyvtári napok: fókuszban a közösségteremtő erő

Indul szeptember 30-án a hazai könyvtáros szakma legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt megmozgató programsorozata. Az idén 18 éves Országos könyvtári napok témái a négy elem, a föld-víz-tűz-levegő szlogen köré épülnek. A hétfőn kezdődött rendezvények lehetőséget adnak a játékosságra, a könyvtárak új játéktári szolgáltatásainak bemutatására, népszerűsítésére is.

Szalay Balázs

Képünkön Tóth Renáta

Fotó: ZH

- Nagyon fontosnak tartom, hogy ebben az időszakban olyan figyelem irányul a könyvtárakra, ami megmutatja sokszínűségüket, innovációikat, értékeiket, közösségteremtő és szakmai szervező erejüket. A programkínálat összeköt és kapcsolatot alakít ki fiatal és idősebb generációkkal. A hét kínálata értéket és kreativitást bemutató előadásokat, író-olvasó találkozókat, kézműves-foglalkozásokat egyaránt nyújt az érdeklődőknek – mondta el Tóth Renáta, a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár igazgatója.

Forrás: ZH

 

Népmesékkel a szeretet hídján

Az eseményekben gazdag hét első kiemelt programja a központi könyvtárban lesz hétfőn, amikor Gaál Zsuzska a magyar népmese napja alkalmából beszél a mesék gyógyító erejéről. Az Országos könyvtári napokkal egy időben zajlik az állatvédelmi témahét, amelynek keretében október 5-én kutyás állatasszisztált programra várják az érdeklődőket. Emellett a Deák-könyvtárban könyvvásár is lesz október 4. és 6. között, amikor szokás szerint kedvezményesen vásárolhatóak meg az állományból kivont könyvek. Az eseménysorozathoz kapcsolódva a tagkönyvtárak író-olvasó találkozókkal, gyermek és ifjúsági programokkal, kézműves-foglalkozásokkal készülnek erre a hétre.

Zalai társasjáték könyvimádóknak

- A könyves vasárnapon, október 6-án rendkívüli nyitvatartással és családi programokkal várjuk az érdeklődőket – folytatta az igazgató. - A kedvezményes beiratkozási lehetőség mellett a Deák-könyvtárban bemutatjuk az intézmény egyedi tervezésű társasjátékát, amit a lelkes jelentkezők ki is próbálhatnak. A játék során könyvimádó karakterek bőrébe bújva kell köteteket gyűjteni, majd különböző szempontok alapján a polcokra pakolni. Ezzel az érdekes játékkal is a közösségépítés, az olvasás népszerűsítése a cél – tette hozzá Tóth Renáta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában