A fiatalok forradalma volt

2 órája

1956 hőseire emlékeztek Lentiben

Lentiben kedden tartották a városi ünnepséget a szentmisét követően. A helyi közösség tagjai 1956 hőseire emlékeztek a templomnál található emlékműnél.

Korosa Titanilla

Dr. Káli Csaba emlékszalagot kötött fel a zászlóra, mellette Horváth László

Fotó: Korosa Titanilla

A megemlékezésen először Horváth László polgármester szólt a forradalom és szabadságharc kapcsán, majd dr. Káli Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Vármegyei Levéltárának igazgatója mondott ünnepi beszédet, majd 1956 hőseire emlékeztek műsorukkal a Lámfalussy Sándor Szakképző Iskola tanulói. 

1956 hőseire emlékeztek
A diákok műsorukkkal 1956 hőseire emlékeztek Lentiben 
Fotó: Korosa Titanilla

1956 hőseire emlékeztek - a fiatalok forradalma volt

Dr. Káli Csaba beszélt az ’56-os forradalom előzményeiről, világpolitikai kitekintést is tett, majd felidézte a budapesti és a Lentiben lezajlott eseményeket. Gondolatait zárva a fiatalokhoz fordult, hisz 56-ot a fiatalok forradalmának is nevezik, s tanulságként hozzátette, hogy a szabadságot soha nem adták ingyen Magyarországon. Azért mindig meg kellett küzdeni, sőt, még a szabad viszonyok között is minden egyes nap meg kell küzdeni érte, hogy az ne csorbuljon és azt utódainknak példamutatóan örökíthessük át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában