A jövő közép- és felsővezetői szerezhetnek újabb diplomát s piacképes tudást

2 órája

Agrárközgazdász mesterszak indul a Georgikonon

Új képzés indul februárban a MATE keszthelyi Georgikon campusán – piaci és hallgatói igények alapján. Az agrárközgazdász mesterszakon a jövő közép- és felsővezetői szerezhetnek újabb diplomát, s ami fontosabb: piacképes tudást.

Péter B. Árpád

Agrárközgazdász mesterszak indul a Georgikonon – erről beszélt prof. Gyuricza Csaba (középen) és dr. Lukács Gábor, mellettük balról dr. Szabó Péter főigazgató-helyettes

Fotó: Péter B. Árpád

Prof. Gyuricza Csaba rektor keszthelyi sajtótájékoztatóján előrebocsátotta, a korábbi, alaptalan szirénhangokkal szemben: él, virul és fejlődik a Georgikon, aminek újabb bizonyítéka van. Februártól ugyanis agrárközgazdász mesterszak indul a campuson, amelyre több mint húsz hallgatójuk „nyújtotta be” igényét. Ők pedig meghallották a kor szavát, amely egybecseng a térség piaci igényeivel.

agrárközgazdász mesterszak
Dr. Lukács Gábor: A levelező formában induló képzésre beiratkozó hallgatóinkra sikeres életút s eredményekben bővelkedő karrier vár
Fotó: Péter B. Árpád

Agrárközgazdász mesterszak indul

– Elhatároztuk: elkezdünk olyan arculatot adni a Georgikon campusnak, ami táplálkozik a múltból, a hagyományokból, ugyanakkor előre tekint. A térségi igények, s a helyi piaci, gazdasági, társadalmi szereplőkkel folytatott párbeszéd alapján építjük az elkövetkezendő időszakot: a jövőt. Kevesebb szakot indítunk ugyan, de: fenntartható létszámmal, szolgálva a Balaton környékét, Zala vármegyét, illetve a Nyugat-Dunántúlt. S azt sem vetettük el, hogy olyan új képzéseket indítsunk, amelyek nemcsak az egyetemen belül unikálisak, hanem országosan is egyedülállók – fogalmazott prof. Gyuricza Csaba.

agrárközgazdász mesterszak
A sajtóérdeklődés biztos, most már várják a leendő hallgatók jelentkezését
Fotó: Péter B. Árpád

Másodikként az országban

E szemlélet eredménye az új mesterképzés, amelyhez hasonló csak Gödöllőn van Magyarországon. A Georgikon elért eredményeiért a rektor köszönetet mondott Nagy Bálintnak, aki előbb polgármesterként, majd országgyűlési képviselőként segítette és támogatja törekvéseiket, s ezáltal a magyar mezőgazdaságot.

Szerteágazó ismeretek

Gazdaságtudományi területen ez az első mesterképzés, amit a campus elindít, mondta dr. Lukács Gábor egyetemi docens, szakkoordinátor, hozzátéve: akik itt végeznek, képesek lesznek részletes gazdasági elemzéseket készíteni, komplex fejlesztési feladatokat ellátni, illetve „az ágazathoz kapcsolódó fontosabb pénzügyi, gazdasági, tervezési, elemzési folyamatokat menedzselni, s agrárkereskedelmi tevékenységekre is maximálisan alkalmasak lesznek”.

– Ez a szak azért is nagyon izgalmas, mert érinti a közösség- és vidékfejlesztést, az agrárgazdaságot, illetve az automatizációtól az agráripari 4.0-ig számos területet, a gyakorlatban is kiválóan használható ismeretet nyújtva. A levelező formában induló képzésre beiratkozó hallgatóinkra, azt gondolom: sikeres életút s eredményekben bővelkedő karrier vár – összegzett dr. Lukács Gábor, hozzátéve: ilyen szaktudással ma a munkaerőpiacon minimum 700 ezer forintos fizetés érhető el, az elhelyezkedésre pedig nagyon jó esély van.

agrárközgazdász mesterszak
Az agrárközgazdász mesterszak elvégzése után a hallgatók az automatizált mezőgazdaság rejtelmeiben is eligazodnak
Fotó: PLC Globa

Jó esély van bekerülni

  • vidékfejlesztési, informatikus és szakigazgatási agrármérnök diplomával
  • bármilyen agrártudományi képzési területen szerzett végzettséggel
  • gazdaságtudományi képzési területéről

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában