Ne szégyelld megtapogatni!

3 órája

Október elseje a mellrák világnapja - érzékenyítés a Dísz téren

Zalaegerszegen kedden délután négykor a Dísz téren tartottak figyelemfelhívó rendezvényt a mellrák világnapján. A pécsi egyetem egészségtudományi karának zalaegerszegi intézete, a Deák Ferenc Technikum és az Egészségfejlesztési Iroda szervezésében Balaicz Zoltánné koordinálásával zajlott az érzékenyítő, ismeretterjesztő program, melyen az Albatrosz Tánc Sport Együttes is fellépett.

Arany Horváth Zsuzsa

Az Albatrosz Együttes műsora a Dísz téren

Fotó: Pezzetta Umberto

-  A Zalaegerszegi SZC Deák Ferenc Technikum tanulói rózsaszín szalagot és általuk készített szórólapokat osztottak a helyes önvizsgálat folyamatáról, amelyet a diákok, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, a MESZK Zala Vármegyei Területi Szervezetének dolgozói mulázsokon meg is mutattak az érdeklődőknek - tájékoztatott Balaicz Zoltánné Edit. - A Pécsi Tudományegyetem ETK hallgatói által készített alkotásokból egy kis kiállítást rendeztünk a Dísz téren.

Az Albatrosz Tánc Sport Egyesület tagjai Háriné Molnár Ágnes vezetésével mutatták be produkciójukat.

Balaicz Zoltánné jelezte, köszönettel tartoznak dr. med.habil. Gasztonyi Beáta PhD. főigazgatónak és dr. Máhr Károly osztályvezető főorvosnak, valamint a ZVSZRK Onkológiai Osztálya dolgozóinak a támogatásért.  

Október 1-én, a mellrák elleni küzdelem világnapján Zalaegerszegen széles körű összefogással hívták fel a figyelmet a betegségre, amely a második leggyakrabban diagnosztizált daganatos megbetegedés a nők körében.

Ne feledjük: a sikeres kezelés érdekében a korai diagnózis döntő fontosságú, ezért fontos a rendszeres önvizsgálat és a szűrés!

Hálás köszönet mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a program megvalósításához, hangsúlyozta Balaicz Zoltánné.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában