Futottak, célba dobtak, akadálypályán ugráltak a diákok

2 órája

Országos Haditorna Verseny: a nagykanizsai Zsigmondy- technikum csapata az országos döntőben

Katonás próbatételeken 19 középiskolás csapat mérte össze ügyességét és rátermettségét kedden Zalaegerszegen, a Városi Ifjúsági és Sportcentrumban. Az Országos Haditorna Verseny Zala vármegyei döntőjének tétje az országos döntőbe kerülés volt.

Antal Lívia

Az Országos Haditorna Versenyen a zalaegerszegi Báthory-technikum csapata. Próbatétel az akadálypályán, elöl Polater Szonja, Cserkuti-Németh Liliána és Erdei Nóra Lilla

Fotó: Pezzetta Umberto

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 20. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, valamint a Magyar Honvédség Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred, Vitéz Nagy Sándor 48. Területvédelmi Zászlóalj közös szervezésében valósult meg az Országos Haditorna Verseny Zala vármegyei fordulójának döntője.

Országos Haditorna Verseny
A diákoknak több próbatételen kellett bizonyítaniuk rátermettségüket az Országos Haditorna Versenyen 
Fotó: Pezzetta Umberto

Az Országos Haditorna Versenyen a tenni akarásról mutattak példát

Zalában nagy hagyományai vannak a vetélkedőnek, mondta dr. Sifter Rózsa, Zala vármegye főispánja a megnyitón, arra utalva, hogy a Göcseji Harci Túrát 16 alkalommal valósították meg. Kiemelte, hogy az Országos Haditorna Versenyen hazájukat szerető, a honvédelem iránt érdeklődő középiskolás diákok megmérettetése, akik példát mutatnak korosztályuknak a közösségben gondolkodásról és az egymásért tenni akarásról. A világ történései, az orosz–ukrán háború, a migrációs válság, a dunai árvíz mind azt bizonyítják, hogy szükség van ezekre az értékekre. 

A honvédelmi nevelés versenye

Jó hangulatú versenyt kívánt és gratulált a részvételért a diákoknak Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere arról beszélt, hogy a város a régmúltból eredendően is fontos katonai hagyományokkal rendelkezik. A jelenről szólva örömét fejezte ki, hogy a verseny révén hozzájárulhatnak a katonai képzés népszerűsítéséhez. Az Országos Haditorna Verseny a honvédelmi nevelés részét képezi. Nagyon jó módja és lehetősége annak, hogy a fiatalokban elmélyítsék a hazafiságot és a honvédelem iránti szeretetet, húzta alá Kis-Bús Károly ezredes.

Próbatételek és a legjobban teljesítő csapat

A diákoknak több próbatételen kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, többek között honvédelmi totóban, gyakorló kézigránáttal célba dobásban és fegyveres váltófutásban. Harmadik helyen végzett a zalaegerszegi Ganz-technikum, második helyen a keszthelyi Vajda János Gimnázium. Első helyezést ért el a nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Technikum csapata. Ők jutottak tovább az Országos Haditorna Verseny országos döntőjébe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában