Ők aztán nem zavarják a horgászokat, mással vannak elfoglalva

2024.10.03. 11:12

Gyanús alakok Gébárton - Szabad a tóparton festeni?

Ha a Gébárti-tó partján gyanús, rajztáblák fölé görnyedő alakokat látunk szeptemberben, akkor már tudjuk, az öt éve újraindult szabadtéri képzőművészetről, azaz a leendő képzőművészek elmélyült munkájáról van szó.

Arany Horváth Zsuzsa

Egy a szakmai héten, a tóparton született művek közül

Fotó: Nagy Mónika/ Ady-iskola

A zalaegerszegi Ady-iskola vizuális tagozatának új növendékei számára korábban Fischer György, Horváth M. Zoltán művésztanár által szervezett bentlakásos, a közösséget négy évre összekovácsoló alkotói szakmai hetet rendeztek a gébárti Kézművesek Házában.

szakmai hét
Varga István, a zalaegerszegi tankerület szakmai igazgatóhelyettese, Czigány György, az Ady-iskola igazgatója, Tánczos György művésztanár, a gébárti szakmai hét vezetője   
Fotó: Nagy Mónika/ Ady-iskola

Egy héten át egész napos szabadtéri nevelési-oktatási-felzárkóztató program részesei lehetnek a gólyák. Az idei alkotói hét két vezetője Tánczos György és Gondos Anna művésztanár válogatta annak a tárlatnak az anyagát, ami szerdán délelőtt nyílt meg az iskola aulájában és október 25-ig tekinthető meg. A paravánokon 22 elsőéves diák és 14 felsőbb éves, a jó előmenetele jutalmául mentori feladatot is ellátó tanuló munkái láthatók. Idén a kedvezőtlen időjárás miatt főleg a festészeten volt a hangsúly, de papírnyomatok is készültek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában