Hátrahagyott versek

2022.05.23. 16:30

Siklósi Vilmos posztumusz verseskötetét mutatták be Zalaegerszegen

Zsúfolásig telt vasárnap délután a zalaegerszegi zsidó hitközség közösségi házának terme, az érdeklődők a 2020 őszén elhunyt hitközségi elnök Siklósi Vilmos posztumusz verseskötetének bemutatójára érkeztek.

Arany Horváth Zsuzsa

Siklósi Judit (feleség), Nászta Katalin, Farkas Ignác és Kiss Ernő a kötetbemutató kezdetekor

Forrás: Pánczél Petra

Barátai, tisztelői hallgatták meg a kötetet szerkesztő Nászta Katalin költő, író, színművész bevezető gondolatait arról, hogy bár nagyon sokan ismerték, kevesen tudták, hogy a művészetek iránt fogékony, a zalai kulturális életben tevékeny hitközségi elnök fiatal korában a lírával is eljegyezte magát. A Béke Shalom Baráti Társaság zalai szervezete a zalaegerszegi zsidó hitközség,  a Magyar Honi Zsidó Imaegylet Egyesület, (Budapest), a Remény Támogatás Közalapítvány (Zalaegerszeg) jóvoltából létrejött Hátrahagyott versek című kötetben a 70 költeménynek a szerelem, a 2. világháború, a koncentrációs táborok borzalma, a holokauszt, az új világrendbe vetett reménység korai csalódása, a mindenhatóval való pörlekedés adja a témát, azaz ember életének legfontosabb kérdéseit vetette papírra, mondta a szerkesztő.  A költeményekből Hevesi Sándor Színház tagjai, Siklósi Vilmos barátai, Farkas Ignác és Kiss Ernő  Jászai-díjas színművészek olvastak fel, majd a Lorenzo-Stúdió két tagja, Lőrincz Kálmán és Varjasi Gábor adott elő néhányat az általuk zenésítették Siklósi-versekből. Ezután kedvelt zeneszámok felhangzása és különleges zsidó ételek kínálata adta meg az est záróhangulatát. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában