Kvártélyház 2024

2024.09.07. 07:00

Csak passzoljon a jelmez is a hangulathoz! – Szőke Julianna

Ahogy nincs színházi előadás jelmezek és kellékek nélkül, úgy nincs kvártélyházi szezon sem Szőke Julianna nélkül... A Kvártélyház Szabadtéri Színház alapító tagja az idén is munkába áll, sőt, a fejében már nagyjából megszülettek a Hair című darab jelmezei.

Kerkai Attila
Szőke Julianna: Váratlan helyzet mindig adódhat és adódik is
Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegi színházi életbe már a kezdet kezdetén bekapcsolódott Szőke Julianna, hiszen a Hevesi Sándor Színház 1982-es megalakulásától a teátrum tagja. A Kvártélyház 2007-es indulásából sem maradhatott ki, a nyári előadások pedig rendre megtalálják feladattal. Az idén is így van ez.

– Tompa Gáborral korábban is dolgoztunk már együtt, és úgy gondolom, hogy jó alkotótársak vagyunk – említette Julika, ahogy általában szólítják. – Azonban nem csak emiatt szeretem ezeket a nyári előadásokat. Remek csapat jött össze, melynek minden tagja az előadások sikeressége érdekében maximálisan odateszi magát. A színészek zömét természetesen ismerjük, ám ha vendégelőadók érkeznek, velük is szinte azonnal megvan az összhang. Ez jó és fontos dolog, például a jelmezek megtervezését is megkönnyíti, ha az ember ismeri azt, aki kiáll benne a színpadra. Sokszor viszont a rögtönzést és adott helyzetben a kreatív megoldásokat is segíti az oldottabb hangulat, mert váratlan helyzet mindig adódhat és adódik is. Szerencsére a Hevesi Sándor Színház női varrodájának tárvezetője, Kovács Katalin maximálisan partner ebben. A nézők persze sokszor semmit nem vesznek észre az ilyen háttérmunkákból, ám nekik nem is ez a feladatuk. Nekik élvezniük kell az előadásokat, szórakozni, s bevallom, sokszor a színfalak mögül, a közönséggel együtt nézzük mi is az előadásokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában