Kvártélyház 2024

2024.09.08. 12:00

A kellékeshez vágott virágcsokor – Jordán Kornél

Nincsen előadás a műszak lelkiismeretes munkája nélkül. Jordán Kornél kellékes harminc éve dolgozik a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban.

Mozsár Eszter
Jordán Kornél örökös tagként tevékenykedik immár a Kvártélyházban
Fotó: Pezzetta Umberto

A Kvártélyházban már a tizenhetedik évadját tölti, szinte a kezdetek óta lehet rá számítani, örökös tagként tevékenykedik immár. Eleinte díszítőként kezdte a nyári évadokat, majd az unokabátyja felkérésére elvállalta a „kellékesszerepet” is. Csak egy picivel több munka, ám mégis nélkülözhetetlen feladat. Különösen akkor, ha a primadonna csokráról van szó.

– Azt hihetnék sokan, csupán annyi a dolgunk, hogy beszerezzük, előkészítjük a megfelelő tárgyakat, ám azért ennél többször van szó. Amikor megkapom egy előadás listáját, akkor körülnézek először a raktárban, ha ott nem találok megfelelő kelléket, akkor nézek szét a dekorüzletekben. Történt egyszer, hogy az egyik zenés darabban a színésznőnek éneklés közben a masnival átkötött csokorból ki kellett húznia szálanként a virágot. Mivel szorosra kötöttem a masnit, ez nem sikerült, így a próba közben hozzám vágta a csokrot. Kollégámmal kitaláltuk, hogy szívószálakba dugdossuk bele a virágot, így aztán már szálanként ki lehetett húzni, s a színésznő zavartalanul, minden baki nélkül folytathatta az éneklést – elevenítette fel az egyik vidám jelenetet a kellékes. Mesélt arról is, amikor damilra kellett szemenként felfűzni a pattogatott kukoricát, így többször használhatták a kelléket.

Kornél természetesen végigül minden próbát, ha valamit még pótolni vagy éppen javítani, változtatni kell. Egyszóval tettre készen áll, ha bármi történik. Természetesen akkor nyugodt mindenki, ha senkit sem ér meglepetés.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában