A víz és az erdő vonzásában

2023.05.31. 18:45

Különleges színházi előadássorozat indult a Balaton partján

„Előttünk a víz, mögöttünk az erdő!” címmel színházi előadássorozat indult Vonyarcvashegyen. A közönség musicaleket, mesejátékokat és színdarabokat láthat augusztus végéig.

Péter B. Árpád

Az előadások feledhetetlen élményt kínálnak a nyitott szívű közönségnek

Forrás: Vonyarcvashegy

A nyolc művet az Imre Sándor Szeretetszínház mutatja be. Pali Róbert polgármester elmondta: az előadások a település több pontján kerülnek majd színpadra, így a közönség találkozhat a díjmentesen látogatható produkciókkal a Lido strandon, a szabadtéri színpadon, az erdei színházban és a Szent Mihály-kápolna lábánál.

– Ezzel is felhívjuk a vendégek figyelmét arra, hogy Vonyarcvashegy sokkal többet kínál, mint „csak” a Balaton – szögezte le Pali Róbert. – A szlogen pedig arra utal, hogy a strand mellett a Keszthelyi-hegység is fantasztikus élményeket kínál, az év 52 hetében. Folyamatosan keressük azokat az egyedi programokat és attrakciókat, amelyek még színesebbé, emlékezetesebbé teszik a Vonyarcvashegyen eltöltött napokat.

A település együttműködése 2021-ben indult az Imre Sándor Szeretetszínházzal, s ennek keretében egész évben színi tanoda működik itt, amelynek 60-80 „színészpalánta” a részese. A polgármester megjegyezte, mindennek új lendületet adott a Veszprém-Balaton 2023 EKF-program.

Bartokos Tamás, a szeretetszínház igazgatója kiemelte: előadásaikkal „ledöntik az előítéleteket épek és sérültek között, közelebb hozzák a fogyatékkal élők világát és felejthetetlen színházi élményt nyújtanak a nézőknek”.

A társulat ép és sérült, felnőtt és gyermek színészekkel visz színre közkedvelt darabokat és musicaleket. Az idén 20 éves társulat jelenleg 60 tagot számlál, amelynek pont fele fogyatékkal élő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában