Folytatódik a göcseji rendezvénysorozat

2024.07.15. 19:30

A Dombérozó programjai keddtől csütörtökig

A héten folytatódnak a 8. Göcseji Dombé­rozó rendezvényei a zalai tájegység településein. Ezúttal keddtől csütörtökig szemlézzük a kínálatot.

Zaol.hu

Dobronhegy Balázsfai-hegyi részén, a Sümegi-pincénél szerdán élménykavalkáddal várják a dombérozókat. Képünk tavaly készült a boronapince átadásán

Forrás: ZH-archív / Szakál Eszter

Kedden (július 16.) 15.00 és 16.30 között Barabásszegi Szöveg(l)elő címmel irodalomterápiás csoportfoglalkozásnak ad otthont a Becsvölgye-barabásszegi turista pihenőhely (Fő u. 62.). Az interaktív foglalkozást facilitátorként Németh Mária irodalomterapeuta, magyartanár vezeti.

Káváson kedden 18.30 és 21.30 között szintén az irodalmon lesz a fókusz a Boronaúton található Szényi-portán, ahol Verspiknik címmel kultúrtalálkozásra várják az érdeklődőket. Az est moderátora Karáth Anita, a verses beszélgetésben részt vesz dr. Gárdos László, Bódis Bettina és Szényi Zoltán.

Szerdán (július 17.) Dobronhegyen, a Balázsfai úti Sümegi-pincében 17 órától Dobszerda címmel szerveznek élménykavalkádot. A felújított, közel 200 éves boronapincében festménykiállítás nyílik Németh Ida munkáiból; műsort ad a Babosdöbrétei Dalkör és örömtánc is lesz a Szélrózsákkal a teraszon; Így mulattak eleink mottóval a hegytetőn dalolás kínál élményt Bónyai András harmonikás és a Kandikói Kurjantók közreműködésével; emellett a göcseji borok és ételek kóstolójához, valamint a a Vega Csillagászati Egyesület jóvoltából égboltvizsgálathoz lehet majd csatlakozni.

Csütörtökön (július 18.) Milejszegen több programmal várják a dombérozókat. A Szak olajsajtoló-üzemben (Móricz u. 11.) 10-tól 14 óráig bemutatóval, illetve 17 óráig tökmagolaj-kóstolással készülnek a házigazdák. 9-től 17 óráig Bandur László festőművész pajtagalériájában (Móricz u. 18.) műteremlátogatáson vehetnek részt az érdeklődők. 10-től 17 óráig pedig Dirk Evert van Tellingen holland művész műterme nyílik meg a látogatók előtt, a katolikus templom szomszédságában (Petőfi u. 7.).

Boncodföldén, a Papsajt gasztrohelyen (Kossuth u. 1.) csütörtökön  18.00 és 19.30- között Takáts Eszter énekesnő mutatja be önálló estjét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában