Idén mintegy 170-en fújják el a publikum nótáját…

2024.07.25. 15:00

Fúvószenekarok a Balaton vizében

Idén is a vízben fújják majd a rezesek Vonyarcvashegyen. Vasárnap rendezik az immár 27. balatoni találkozót, amelyen négy együttes kínál fülbemászó élményt.

Péter B. Árpád

Kell a show… Egy korábbi vonyarcvashegyi koncerten Kiss Tamás átadta a karmesteri pálcát egy muzikális apróságnak

Fotó: Péter B. Árpád

A szerdától vasárnapig tartó Vonyarci Boros Forgatag zárónapján a fúvószenekaroké a főszerep. A házigazda Zalai Balaton-part Koncertfúvós Zenekar tagjai mellett szentgotthárdi, táplánszentkereszti és téti muzsikusok gázolnak a Balatonba a Lidó strandon, hogy 16 órától elfújják a nótáját a vonyarcvashegyi publikumnak.

Kiss Tamás is fújja… Tavaly a muzsika humoros oldalát mutatta be a keszthelyi Kőrősi Csoma Sándor Klub előadásán 
Fotó: Péter B. Árpád

Az előzetes hírek szerint mintegy 170-en örömzenélnek majd a tóban, s a korábbi esztendők tapasztalatai alapján poénok is sorjáznak – és félig sem biztos, hogy csak a nadrágok lesznek csurom vizesek… Itt szem s póló sem maradhat szárazon.

Később persze konszolidálódik a helyzet: 19 és 22 óra között a Kossuth utcai rendezvénytéren mindegyik együttes 40-40 perces koncertet ad – a nyár, a vidámság és az érzelmek húrjait pengetve. Persze, ők fújják majd… A házigazdák könnyed programmal, elsősorban filmslágerekkel készülnek.

Nem „csak” zenélni tudnak… Munkában Kiss Tamás művészeti vezető a Zalai Balaton-part Ifjúsági Fúvószenekar standjánál a vonyarcvashegyi Csintalan palacsinta jótékonysági fesztiválon 
Fotó: Péter B. Árpád

– A nyár persze ezzel nem ér véget számunkra, sőt… – mondja Kiss Tamás, a Zalai Balaton-part Koncertfúvós Zenekar karnagya s művészeti vezetője. – Egy héttel később, augusztus 4-én a vonyarcvashegyi szabadtéri színpadon lépünk fel 20 óra 30 perctől, s e koncerttel ünnepeljük itthon 30. évfordulónkat. „Előzetesként” minősítő hangversenyt rendeztünk áprilisban, amelyen két arany minősítést szereztünk. Most másfél órán át film- és rajzfilmmuzsikák sorjáznak majd, s ugyanezt a műsort visszük egy héttel később Balatonalmádiba, a háromnapos filmzenefesztiválra is.

A publikum – sok más mellett – hallhat Abba-egyveleget, Vuk- és Süsü-melódiákat, illetve zenés részletet a Csillagok háborújából, A keresztapából, A Da Vinci-kódból, továbbá James Bond- és Piedone-filmekből is.

A vonyarcvashegyi zenekarnak a rossz idő sem akadály. Felvételünk 2022 nyarán egy nyilvános vonyarcvashegyi próbán készült
Fotó: Péter B. Árpád

Kiss Tamás úgy véli, a nyárhoz a Balatonnál hozzátartozik a könnyed, vidám fúvósélmény, s ezt idén is biztosítják azoknak, akiknek van szívük a hallásra…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában