VIII. Göcseji Dombérozó

2 órája

A Göcsej, szeretlek! szépirodalmi és fotópályázat eredményhirdetése

Szombaton délelőtt a nagylengyeli Faluházban gyűltek össze mindazok, akik a Göcsej tájegységet élő közösséggé szervező Göcseji Dombérozó szervezőinek felhívására verset, novellát, fotót küldtek, melyek Göcsej sokoldalú bemutatására alkalmasak az írások és képek segítségével.

Arany Horváth Zsuzsa

Az irodalmi pályázat nyertesei: Nyakas József, Győrffy István, Boronyák Attila, Farkas László, hiányzik Fercsák Lászlóné

Fotó: Kardos Ádám

A pályázók alkotásait szakmai zsűri véleménye alapján értékelik, az eredményhirdetés és díjátadás napja is lett a szombati nagylengyeli baráti találkozó, amikor a belső Göcsej településeit épületmakettekkel, falucímerekkel bemutató Göcsej Parkot is felkereshették a résztvevők. Ugyanekkor adták át a geocaching kincsesláda kereső verseny díjait.

Göcseji Dombérozó díjak

Az egybegyűlteket a Göcseji Dombérozó ötletgazdája, lelke, a Becsvölgyén élő Magai Ágota köszöntötte, aki hangsúlyozta partnereikkel, a 33 település lakóval, vezetőivel lassan egy évtizede nagy örömmel vállalják a felelősséget, amit az önkéntes küldetés ró rájuk: megismerni a lakóhely, Göcsej közös múltját, együtt megélni a jelent, közösen formálni a jövőt. "A fogyó idő teszi értékessé a perceket", idézte Mészöly Miklós írót. Bízik abban, mondta Magai Ágota, hogy az alkotások kordokumentummá válva adnak fogódzót a jövő nemzedékek számára, akiknek Göcsej titkát e módon is átadják az itt élők.

A térségi kulturális randevúhoz való csatlakozás hasznáról szólt Scheiber Ildikó, Nagylengyel polgármestere, majd Németh Ágnes ismertette az irodalmi pályázat eredményét: első helyezett lett Fercsák Lászlóné, második Farkas László, harmadik Boronyák Attila, különdíjat vehetett át Győrffy István és Nyakas József. A fotópályázat eredményét Kardos Ádám tárta elő: első lett Katona Zsuzsanna, második Ekler László, harmadik Boronyák Attila, aki különdíjjal is gazdagabb lett.

Novella, vers, fotó

Az irodalmi és fotópályázat 5. alkalommal adott lehetőséget a megmutatkozásra, az eddigi termésből könyvet szeretnének létrehozni a szervezők.

A geocaching verseny eredményét Czigány Árpádtól hallhattuk. A huszonegy helyszínt majdnem minden versenyző megtalálta, de számított az is, hogy ki lelte meg elsőnek. Az abszolút nyertes Mázsa Attila lett a gyorsasággal és alapossággal.

A díjkiosztó ünnepélyességét és bensőségességét a Bakról érkezett, Béresné Simon Eszter által vezetett Széchenyi Hanna Kórus műsora emelte, a terem falain pedig Horváth Gergely és Simon Balázs fotográfusok Göcsejről készült fényképei járultak hozzá a göcseji hangulat átéléséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában