A streamingszolgáltatók heti kínálatából

2 órája

Nosztalgia Julia Robertsszel, bokszolóból lelkész, és egy hulla, aki él

Ezen a héten vadonatúj filmekkel, folytatódó sorozatokkal és várva várt produkciókkal árasztják el nézőiket a hazai streamingszolgáltatók. Az Apple TV+ jóvoltából újra egyesíti erejét Hollywood két legnagyobb sztárja, Brad Pitt és George Clooney, akik az Ocean's-filmek óta nem szerepeltek együtt egy produkcióban – a Két magányos farkas szeptember 27-től nézhető a szolgáltatónál. Ezenkívül érkezik az Agymanók 2, a Botrány királyi módra első és a Frasier második évada. Az e héten debütáló filmekből és induló sorozatokból válogattunk a heti filmajánló írásunkban a mafab.hu közlése alapján.

Korosa Titanilla

A képen Julia Roberts, mint Erin Brokovich

Magyar vígjáték a kínálatban

A Max-ra szeptember 24-én érkezik a Botrány királyi módra drámasorozat első évadának első három része, benne megismerhetjük Emily Maitlis életútját és újságírói karrierjét egészen a katasztrofális interjúig, amit András yorki herceggel készített. 

A képen Michael Sheen, Ruth Wilson a Botrány királyi módra című drámában 

Szeptember 26-án egy 2000-ben készített klasszikus kerül fel a Max-ra, az Erin Brockovich, zűrös természet című életrajzi dráma Julia Roberts főszereplésével, aki Oscar- és Golden Globe-díjat is nyert alakításáért. Erin (Julia Roberts) három gyermek anyja, és meglehetősen nagy szüksége van a pénzre. Végső elkeseredésében Erin ráveszi Edet (Albert Finney), hogy adjon neki állást az ügyvédi irodájában. Bár a nő járatlan a jog világában, igyekszik jó munkát végezni. Egy nap véletlenül ráakad néhány orvosi leletre egy cég telekkönyvi iratai között. A dolog nem hagyja nyugodni, ezért magánnyomozásba kezd. Rövidesen rájön, hogy egy helyi cégóriás nagymértékben szennyezi a lakosság vízkészleteit, mely miatt számos helyi lakos betegedett már meg. Erin petícióval kezd házalni, s végül hatszáz aláírást gyűjt össze, ami elégnek bizonyul ahhoz, hogy Eddel karöltve megnyerjék az USA történelmének legnagyobb kártérítési perét. 

Szeptember 27-től lesz látható a magyar gyártású vígjáték, a Lefkovicsék gyászolnak.

Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése. 

Szeptember 27-től adja a Max a Belfast című történelmi drámát. Egy fiatal srác és családja próbál eligazodni a hatvanas évek Írországának zűrzavaros világában. Kenneth Branagh legújabb filmje egyszerre sarkall mindenkit nevetésre és fakaszt könnyeket, hiszen a Belfast amennyire fikció, úgy életrajzi ihletésű is.

Fantasy és életrajzi dráma a Netflixen

A Netflix-en héten minden napra jut premier. Szeptember 26-tól tűzi műsorára a szolgáltató a Bármit, csak ezt ne című vígjáték-sorozatot, mely során egy szélhámos rabbi és egy haragvó, hangoskodó, agnosztikus nő váratlan kapcsolatát követhetjük nyomon. 

A Netflix-en és a Skyshowtime-on is látható lesz szeptember 29-től a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület című fantasy-kalandfilm, melyben egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló bandája nagyszabású akciót tervez egy elveszett ereklye megszerzéséért, de a dolgok veszélyesen kisiklanak, amikor a rossz emberekkel húznak ujjat… A Dungeons & Dragons: Betyárbecsület a legendás szerepjáték gazdag világát és játékos szellemét ülteti át a mozivászonra ezzel a fergeteges és akciódús kalandfilmmel. 

A képen Justice Smith, Sophia Lillis, Chris Pine, Michelle Rodriguez a Dungeons and Dragons-ban 

Ugyancsak szeptember 29-től tekinthetjük meg a legendás olimpiai aranyérmes ökölívó, George Foreman életét és bokszolói karrierjét bemutató filmet. A George Foreman bukása és tündöklése című film a visszatérésről és a második esély erejéről szól. Foreman olimpiai aranyérmes és nehézsúlyú világbajnok bokszoló lett, majd a ringet a lelkészi pulpitusra cserélte. Később azonban minden idők legidősebb nehézsúlyú ökölvívó világbajnokaként tért vissza. 

Agymanók - második felvonás

A héten a Skyshowtime tűzi műsora szeptember 23-án a Frasier második évadát, benne új életfejezetének feltárását. Miután visszatér Bostonba, Frasier új kihívásokkal néz szembe, új kapcsolatokat alakít ki, és reméli, hogy régi álmait beteljesíti. Frasier egy epizód erejéig visszatér a KACL rádiós gyökereihez és ellátogat Seattle-be. 

Jelenet az Agymanók 2. című filmből

A Disney+ adja szeptember 25-től az Agymanók második részét. A Disney és a Pixar új filmjében visszatérünk Riley fejébe, aki immáron tinédzser! A Főhadiszállás egy napon komoly átalakításokon esik át, hogy helyet kaphasson benne valami egészen váratlan: új érzelmek! Derűben, Bánatban, Haragban, Majréban és Undorban, akik így együtt már jó ideje navigálnak sikerrel, vegyes érzések kezdenek kavarogni, amikor felbukkan Feszkó. Ráadásul úgy tűnik, nem egyedül van. 

A kórházi sorozatok kedvelői pedig a Grace klinika orvosainak életét követhetik nyomon a Disney+-on, a héten, szeptember 26-án már a sorozat 21. évada is felkerül a szolgáltató kínálatába.

Az Ocean’s filmekben jól működött Brad Pitt és George Clooney párosa, most az Apple TV+-n a Két magányos farkas című filmben láthatók szeptember 27-től. A történetben van egy ember, aki bármilyen bajban segít. Éjszaka érkezik, nem mutatkozik be, nem beszél. Eltünteti a nyomokat, eltávolítja a hullákat, lerázza a zsarukat. Aki ismeri a telefonszámát, az sose kerülhet bajba. Amikor egy rémült nő segítséget kér tőle, megérkezik a hallgatag férfi (George Clooney), hoz magával hullazsákot, fegyvert és pénzt. Munkához lát. Aztán jön még egy férfi (Brad Pitt). Ugyanaz a foglalkozása, ugyanolyan profi, és ő is mindig ugyanúgy egyedül dolgozik, mint a másik. A két magányos farkas nem tehet mást, kénytelen együtt megoldani egy hulla és rengeteg elkóborolt kábítószer problémáját. Aztán a hulláról kiderül, hogy él, a drogról pedig, hogy a másé – és még egymást is nagyon utálják. Nem lesz könnyű éjszakájuk. 

Az Amazon Prime Video kínálatában szeptember 26-án érkezik az érdekesnek ígérkező Killer Heat című misztikus-romantikus krimi. A történet egy egypetéjű ikertestvérpár körül bontakozik ki, akik egy félreeső görög szigeten tartózkodva veszélyes szerelmi háromszögbe keverednek. Az ügyet a "Féltékeny ember" néven ismert nyomozóra bízzák, aki a múlt érzelmi sebeit viseli magán.

S hogy a távol-keleti filmesek is kapjanak teret: szeptember 26-án érkezik az Amazonra a japán gyártású Previously Saved Version című sci-fi. A történet a Kr. u. 2200-as évben játszódik, és egy olyan jövőben bontakozik ki, ahol az emberiség űrbe vándorlása és a fejlett technológia lehetővé teszi a memóriamanipulációt. Naoki és Mayumi, akik egy űrben lebegő luxusrezidencián élnek, olyan tökéletes pár, akit első pillantásra bárki megcsodálna. Mayumi hobbija a kerámiázás, míg Naoki a saját kutatásainak szenteli magát. Békés, ideális pár, akik szeretik az elegáns zenét, a főzést és az étkezést az étkezőben. Valódi természetük azonban a férj, Naoki torz szerelme, aki bosszút akar állni feleségén, aki annak idején szerette őt, és többször is androiddá változtatja őt, hogy saját ideálját hajszolja és teremtse újra. Ez a pszichopata feszültséggel teli romantikus regény a szerelem egy olyan „formáját” mutatja be, amely a közeljövőben bárhol megtörténhet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában