labdarúgás

2018.06.09. 20:01

Háromezer néző előtt: Nagykanizsa – Nagyatád 5-0!

Szombaton az Olajbányász-pályán rendezték meg a megyei bajnokok számára kiírt NB III-as labdarúgó osztályozók első mérkőzését a Zala megyei bajnok UFC Nagykanizsa és a somogyi győztes Nagyatád között. A Nagykanizsa 5-0-ra győzött!

Kühne László

UFC Nagykanizsa – Nagyatád 5-0 (2-0)

Nagykanizsa, Olajbányász-pálya, 3000 néző. Jv.: Gaál Á. (Keszthelyi, Gyürüsi).

Nagykanizsa: Szabó Á. – Horváth B., Szabó B., Gerencsér, Csáki – Kretz (Kulcsár R.), Horváth P. (Lőrincz), Hetesi (Márton), Kovács Gy. – Horváth D., Péntek. Vezetőedző: Gombos Zsolt.

Nagyatádi FC: Vörös – Párkányi, Szabó P., Kovács Kristóf, Kollár – Kovács Krisztián (Kolumbán), Kis P. (Galamb), Dekanics, Kulcsár K. – Richter (Csikós), Rácz E. Vezetőedző: Keszei Ferenc.

Gólszerzők: Kovács Gy. (12.), Csáki (45.), Péntek A. (57., 75.), Kulcsár R. (83.)

Fotó: Fotók: Szakony Attila

 

Egy esztendeje szintén bajnok volt a Nagykanizsa, ám akkor a Makó elleni párharcban, ha csak kicsi is hiányzott, de nem sikerült kiharcolnia az NB III-as tagságot az UFC-nek. Szombaton a Nagykanizsa határozottan kezdett és a 12. percben Kovács Gy. fejese révén vezetéshez jutott.

Nagyon régen voltak ennyien az Olajbányász-pályán, az ingyenessé tett mérkőzés iránti érdeklődést magasabb osztályokban szereplő csapatok is elfogadnák. A kanizsaiak továbbra is fölényben futballoztak, nyomás alatt tartották a Nagyatádot. Hetesi kapufát lőtt, a 42. percben pedig Csáki 18 méterről tekert a kapuba, ezzel kétgólosra növelte a hazai előnyt.

A második félidőben értésére adta a Nagykanizsa a somogyiaknak, hogy ezt a mérkőzést már nem engedi ki a kezéből. Péntek Adrián növelte az előnyt, majd ugyanő a hajrá kezdetén ismét betalált, s ekkor már 4-0-ra vezetett a kanizsai együttes. Kulcsár Roland talált még be hazai oldalon egyértelműsítve az UFC sikerét.

A visszavágót egy hét múlva szombaton rendezik Nagyatádon, a Nagykanizsa, fogalmazzunk így, nagy lépést tett az NB III felé.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában