A kötöttfogás után szabadfogásban is győzni tudott

2024.05.28. 09:22

Szanati Máté idén is duplázott: újra magyar bajnok

Remek eredményeket hozott a Zalaegerszegi Birkózó SE számára az U13-as magyar bajnokság, melyet Kaposváron rendeztek meg. Szanati Máté országos bajnoki címet szerzett, Ugranyecz Flórián bronzérmes lett.

Kerkai Attila

Szanati Máté a dobogó legfelső fokán

Fotó: ZBSE

Az idei U13-as korosztályú szabadfogású országos bajnokságnak Kaposvár adott otthont, ahol kétszázötven ifjú birkózó mérte össze erejét. A Zalaegerszegi Birkózó SE tehetsége, Szanati Máté úgy készülődhetett erre az ob-ra, hogy 2023-as például duplázott, hiszen kötött- és szabadfogásban is bajnok volt korosztályában. A 2024-es évben kötöttfogásban már megszerezte az elsőséget, most pedig szabadfogásban is aranyérmet nyert a 42 kg-os súlycsoportban, így a tavalyi esztendő után az idén is duplázott. Szanati Máténak öt mérkőzést kellett megnyernie a végső győzelemhez.

Szanati Máté (jobbról)  és  Ugranyecz Flórián 
Fotó: ZBSE

Egy súlycsoporttal feljebb, a 46 kg-ban Ugranyecz Flórián is remekül szerepelt. A ZBSE versenyzője négy mérkőzést megnyert, egyszer kikapott, ezzel a dobogó harmadik fokára állhatott a bajnoki eredményhirdetéskor. Edzők: Berzicza Ferenc, Gerencsér Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában