Nagy Napsugár és Nett Vivien is aranyérmes!

2024.07.03. 14:09

A Maty-érről a bécsi Eb-re úszták magukat

Nemcsak a felnőtt, hanem a korosztályos nyílt vízi úszó országos bajnokságokat is megrendezték a szegedi Maty-éren, ahol a Zalaco-Zalaegerszegi Úszó Klub sportolói mondhatni, hogy bravúrosan szerepeltek: három aranyérem és két ezüst az egerszegi mérleg.

Kerkai Attila

Balról Nett Vivien, jobbról Nagy Napsugár, a két bajnok, akik az Eb-re is utazhatnak. Közöttük Aouich Meryem (balról) és Németh Emília

Fotó: Zalaco-ZÚK

A szegedi Maty-éren rendezték meg a 2024. évi , immár 10. nyíltvízi országos bajnokságot, melyre a Zalaco-ZÚK  négy versenyzőt nevezett. Ha nyílt vízi úszás, akkor az egerszegi színek képviselői joggal bízhatnak remek eredményekben, és ez most is beigazolódott. Az (arany)érmes helyezések  mellett valamennyi egerszegi versenyző a pontszerző első nyolc között végzett. 

Az első versenynap a hosszabb távoké volt úgy a felnőtteknél, mint a fiataloknál (10, 7,5, illetve 5 km-es távokon). Nett Vivien 10 km-en rajtolt a 2005-2006-os korcsoportban és remekül bírta a tempót, végül pedig a második helyen ért célba, megszerezve ezzel az egerszegi csapatnak az első ezüstjét.  Az eggyel fiatalabb korosztályban (2007-2008) ezúttal két  Zalaco-ZÚK  induló volt. Nagy Napsugár eleve esélyesként várhatta a 7,5 km-es távot, és nem  hagyott kétséget afelől, hogy ki lesz a legjobb, ezzel bajnoki címet szerezve és aranyérmesként a célba csapva.  Aouich Meryem kiegyensúlyozott úszással a 8. helyre ért be. A 2009-2010-es  korosztályban  5 km-en  indult Németh Emília, s neki is sikerült a pontszerző 8. helyet elérnie.

A második versenynapon ismét mind a négy egerszegi versenyző rajthoz állt, ezúttal a jóval rövidebb és medencés számnak is tekinthető  1500 méteres futamokban. Korcsoportjában Aouich Meryem ismét értékes pontokat gyűjtve a 6. helyet szerezte meg, Németh Emília pedig a 10. helyen csapott célba. A két, rutinosabbnak nevezhető  nyílt vizes versenyző,  Nett Vivien és Nagy Napsugár saját korosztályukat nyerve aranyéremmel, a dobogó legfelső fokán állva fejezte be a versenyt. 

Nagy Napsugár és Nett Vivien  számára pedig nincs megállás, ugyanis  beverekedték  magukat a junior és ifjúsági nyílt vízi Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottba. Az Eb-t hamarosan, július 12-14. között Bécsben rendezik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában