Diákolimpiai aranyérem

2024.07.04. 14:36

A nagyrécsei asztaliteniszezők vitték a prímet a döntőn

Kiskunfélegyházán rendezték meg az asztalitenisz diákolimpia idei országos döntőjét, melyen a zalai résztvevők (tíz egyéni induló és három csapat) közül a nagyrécsei általános iskola versenyzői szerepeltek a legjobban.

Varga Andor

A nagyrécsei iskola diákolimpikon asztaliteniszői: Bogdán Flórián, Németh Lotti, az egyéni győztes Horváth Dorottya, Nagy Anna és Olasz Olivér. A háttérben pedig edzőjük, Jakabfi Imre

Fotó: ZH

Az I-II. korcsoportban, a nem igazolt versenyzők kategóriájában állt rajthoz például a nagyrécsei Horváth Dorottya, akitől a remekül sikerült felkészülés után sokat vártak az iskolájában. És nem is okozott csalódást, hiszen a döntőig vezető0 úton öt mérkőzést nyert 3:0-ra, majd a fináléban is 2:0-ra vezetett. Itt hullámvölgy következett a játékában, ellenfele, a vasszécsenyi Gerencsér Liliána egyenlített, majd a döntő szettben meccslabdája is volt, ám a zalai lány újítani tudott és megszerezte a győzelmet.

Csapatban a nagyrécsei lányok szerepeltek a legjobban, hiszen Horváth Dorottya vezérletével két 3:0-s győzelemmel kezdtek. Az elődöntőbe jutásért megrendezett találkozón azonban kikaptak a Suli Harmónia csapatától és végül a 7. hely lett az övék.

Az V-VI. korcsoport igazolt versenyzőinek egyéni küzdelmeiben Orbán Flóra (Nagykanizsai Piarista iskola-Kanizsa Sörgyár SE) szerepelt remekül. Csoportjából másodikként jutott a főtáblára, ahol győzelemmel kezdett, az elődöntőben és a bronzéremért vívott találkozón azonban kikapott és így végül negyedikként zárt – megismételve egy évvel ezelőtti eredményét.

A diákolimpiai döntő zalai résztvevői közül a 16-os főtáblára még a lenti Arany János Általános Iskola és Gimnázium fiú csapata (III-IV. korcsoport) került fel, ám ott már nem sikerült meccset nyerniük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában