A téli tornákból merítettek erőt

2024.07.16. 17:00

Az Óhíd felvállalja a másodosztályt is

A vármegyei futballbajnokság III. osztály Keleti csoportjában az Óhííd FC lett a bajnok, de nem is akármilyen végjáték után: az utolsó forduló előtt, reálisan még három csapatnak volt esélye megszerezni az elsőséget.

Kerkai Attila

Az Óhíd FK bajnokcsapata, amely az utolsó fordulóban biztosította be sikerét

Fotó: Óhíd FK

Szóval, nem volt egyszerű... Vagy csak a kívülállóknak tűnhetett  így, mert amikor  az Óhíd FK edzőjével, Kiss Józseffel beszélgettünk, számunkra úgy jött le, mintha ők - mármint  az Óhíd - igazából nem is tudta volna elképzelni, hogy ne ők nyerjék meg a bajnoki címet. A  záró fordulóban a másik aranyesélyes Alsópáhok otthonában nyert az Ódíd 2-0-ra, s kezdődhetett az ünneplés is. 

- Ha úgy nézzük, csak rajtunk múlt, hogy bajnokok leszünk-e, hiszen ha nyerünk, az  volt a biztos, de még egy szűk vereség is belefért volna -  ezt már Kiss József, az Óhíd FK  edzője mondta. - A Sümegcsehi arra már lejátszotta a mérkőzéseit, tudtuk, hogy ők már nem szerezhetnek pontokat. A tavaszi szezonunk egységes volt, egységesek maradtunk játékban is. Egyedül a Kemendollár elleni meccsünk volt rázós, amin a kilencvenedik percben egy félpályás góllal nyertünk. 

- Mi  az erőssége a csapatnak? 

- Szerintem az, hogy jó pár éve együtt játszanak a fiúk. Ami  nekem tetszik, hogy az idősebb  korosztály tagjai befogadják a fiatalabbakat, építő jelleggel fordulnak feléjük. Pár éve volt egy váltás, azóta stabilak vagyunk.  A Covid-időszak előtt vettem át az együttest, akkor bajnokságot nyertünk, majd a Covid évében  hét ponttal vezettünk, de félbeszakadt a bajnokság. Voltunk harmadikok is, szóval az elmúlt öt évben azért ott voltunk az elején. 

- Az Óhíd  pedig az egyik olyan csapat, amely  harmadosztályú bajnokként vállalja a második vonalat. 

- Volt egy kis vajúdás ez ügyben, de... A téli műfüves bajnokságba mi mindig nevezünk, hiszen jó körülmények között  készülhetünk. Ott, néhány magasabb osztályban játszó csapattal is össze szoktunk akadni, és nem vallottunk ellenük szégyent. Én nem érzek a két osztály között szakadékot, szóval megbeszéltük és beneveztünk. 

- Kell erősíteni, vagy a meglévő kerettel várják az új szezont? 

- Van sérültünk, aki nem tud visszatérni, egy  játékost már igazoltunk, de összességében marad a keret. Jó a csapat szellemisége, meghallgatják az embert, ebben a tekintetben az edzőnek könnyebb a dolga. A mai világban  meg örülni kell, ha egy csapatnak stabilan van húsz játékosa ezen a szinten. Két-három tehetséges fiatalunk is van,  örülünk nekik. Ezen a szinten  ezt meg is mondtam,  örömfocinak kell lennie, akinek ez nem tetszik, az ne is jöjjön. Annyit még szeretnék elmondani, hogy van egy személy, akinek nagyon sokat köszönhetünk, méghozzá Sztarehorszki Ferenc, aki él-hal a futballért és az ő segítsége sokat jelentett. 

Az Óhíd csapata a Nagykapornakkal történt  fúzió révén tudja majd biztosítani a megfelelő számú utánpótlás csapatot a magasabb osztályban. KA  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában