Aaron Jones az utolsó érkező

2024.07.31. 13:09

Kialakult a Zalakerámia ZTE KK kerete

Viszonylag hosszabb "csend" után a héten felgyorsultak az események a Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabdacsapatánál, hiszen sorra jelentette be az új játékosokat. Utoljára szerdán, amikor egy újabb tengerentúli kosarassal történő megállapodását hozta nyilvánosságra. Ezzel gyakorlatilag kialakult a Zalakerámia ZTE KK kerete a következő szezonra.

Kerkai Attila

Aaron Jones sok országban megfordult, tapasztalatban biztosan nincs hiánya

Fotó: Instagram

Kezdjük a lényeggel. A legfrissebb érkező a 31. esztendős, 206 centiméter magas Aaron Jones, aki pályafutása során számos országban játszott már, így a Zalakerámia ZTE KK honlapja is megjegyezte: eddigi állomáshelyei szülőhazája, az Egyesült Államokon kívül Bulgáriában, Kínában, a Dominikai Köztársaságban, Spanyolországban, Finnországban, Észtországban, Franciaországban, Németországban, Görögországban, Izraelben, Olaszországban, Lettországban, Törökországban és legutóbb Koszovóban voltak.

Ahogy a klub honlapja jelzi, igazi világjárónak számít a center, akire a 4-5-ös poszton számítanak és augusztus 15-30. közötti próbajátékon vesz részt, s ha megfelel, akkor véglegessé válik a szerződése. Önmagáról úgy fogalmazott a kosaras, hogy Magyarország pályafutásában egy új kezdetet jelent, és céljai között említette, hogy a legjobbját szeretné nyújtani az egerszegi csapatban.

Ezzel pedig - ha minden igaz - kialakult a Zalakerámia ZTE KK-nál a keret légióskontingense. Mint korábban írtuk, négy külföldi kosarast tervezett a klub és Matthias Zollner vezetőedző igazolni a nyáron, így került a kék-fehérekhez a korábban bejelentett Isaiah Bigelow, majd a héten az újabb három játékos, azaz Billy Garrett Jr., Tevin Brown és Aaron Jones. Sitku Márton (Sopron), Takács Milán (Alba Fehérvár), Takács Martin (Alba Fehérvár) hazai vizekről evezett Zalaegerszegre, Szalay Domonkos, Keller Iván, Tóth Ádám, Csátaljay Péter és Gyimes Áron pedig maradt Matthian Zollner csapatában.

A felkészülést elvileg augusztus 5-én kezdi meg a csapat, azért elvileg, mert információink szerint az időpont kissé kitolódhat, de erről egyelőre nem érkezett hivatalos közlés, és a felkészülési meccsek menetéről sem. Időközben elkészítették az A-csoport 2024-2025. évi szezonjának párosítását. A Zalakerámia ZTE KK "lemásolja" a tavalyi kezdést, hiszen a nyitófordulóban a Szeged érkezik majd Egerszegre, a második körben pedig a ZTE KK Oroszlányba utazik. Ugyanúgy, ahogy tavaly is történt, innentől viszont már más lesz a program. Az első Körmend elleni ütközetet a vasi városban vívja a Zalakerámia ZTE KK október végén, az alapszakasz pedig április második hétvégéjén zárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában