Kanizsai dobogós U23-as plovdivi Eb-n

2024.07.21. 16:09

Kurucz Levente: ezüstérem a világbajnokságon

A bulgáriai városban zajló ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságon kajak kettes 500 méteren ezüstérmet szerzett Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub versenyzője, aki társával, Opavszky Márkkal csupán egy tizedre volt az aranyéremtől.

Kerkai Attila

Kurucz Levente (jobbról) és Opavszky Márk nyakukban az éremmel. Egy tizedre voltak csak az aranyéremtől

Fotó: MKKSZ

Halmozták az érmeket a magyar versenyzők a két korosztály világbajnokságán és nem maradt ki ebből  a kanizsai Kurucz Levente sem, aki MTK-s társával, Opavszky Márkkal  állhatott fel a dobogó második fokára. A páros  májusban és júniusban azzal került  figyelem középpontjába, hogy a felnőtt mezőnybe is berobbantak, hiszen nyertek olimpiai válogatót, negyedikek lettek a szegedi világkupán kajak kettes 500 méteren. Sokáig dilemma volt, hogy ők utazzanak-e  végül a párizsi olimpiára, végül egy elnökségi ülés után született meg a döntés arról, hogy egyelőre még ne, hanem technikai tartalékok lesznek csak az olimpiára... 

Kurucz Levente lapunknak akkor elmondta, marad számukra a plovdivi U23-as világbajnokság, aminek a küzdelmeit a hét végén rendezték meg. A Kurucz-Opavszky kettős aztán itt is bizonyított, hiszen kajak 500 méteren magabiztosan jutottak a fináléba, melyben végül  ezüstérmesek lettek.  A döntőre nagyon jól összerakta magát a duó, a németekkel voltak harcban a győzelemért és végül csupán egy tized döntött a Tillmann Sommer, Linus Bange duó javára.

- Egész jó pályát jöttünk, igaz a hármasra jöttek be a hullámok, ami zavaró volt. Az utazónkban volt egy kis visszaesés emiatt. Valószínűleg ez is közrejátszott, de ezen a hullámzó pályán kihoztuk magunkból a maximumot. Láttam a végén, hogy nagyon jövünk fel a németekre, egy tizeden múlott az arany, ez most így sikerült -  nyilatkozta a magyar szövetség honlapjának a döntő után Kurucz Levente.

Akinek, társával együtt,  sikeres éve ez, hiszen megmutatták, hogy hosszabb távon is lehet velük számolni. Ráadásul,  nagyon fiatalok még... 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában