Válicka Kupa

2024.07.22. 13:00

Megvédte bajnoki címét a Totesz FC

Megvédte tavalyi bajnoki címét a letenyei Totesz FC, amely nemcsak végig egyenletesen teljesített a Várföldén megrendezett XXVI. Válicka Kupa kispályás labdarúgótornán, de a döntőben is magabiztosan verte ellenfelét, a Becsehelyről érkezett Bódi Gyermekei elnevezésű csapatot. A minap megrendezett tornán 16 csapat vett részt.

Gyuricza Ferenc

A kupagyőztes csapat

Fotó: Bekő Sándor

A Válicka Kupa az egyik legpatinásabb kispályás labdarúgótorna a dél-zalai térségben, hiszen immár negyedszázados múltra tekint vissza. Az idei bajnokságra több olyan csapat nevezett, amely az elmúlt évek során bajnoki címet szerzett vagy a döntőbe jutott, ennek megfelelően a játékosokat alaposan próbára tevő rendkívüli forróság ellenére is színvonalas mérkőzéseket, valamint helyenként parázs összecsapásokat láthatott a közönség.

A tornán részt vevő csapatok először négy csoportra osztva körmérkőzéses formában küzdöttek meg egymással a község szabadidőközpontjában, majd a továbbjutók – csoportonként az első két helyezett – már egyenesági kieséses rendszerben folytatta tovább. Az utolsó perceiben heves záporral kísért döntőbe végül a tavalyi bajnok Totesz FC és a Bódi Gyermekei jutott, a címvédő magabiztos játékkal, 2-0 arányban bizonyult jobbnak ellenfelénél. A bronzéremért vívott mérkőzésen a rendes játékidőben Pusztamagyaród és a többnyire borsfai és becsehelyi játékosokból álló Kőbányai FC 1-1 arányú döntetlent ért el egymás ellen, majd a csatát büntetőrúgásokkal előbbi csapat nyerte meg.

A szervezők a legjobb egyéni teljesítményeket különdíjakkal jutalmazták, a torna legjobb kapusa Bódi Erik (Bódi Gyermekei), legjobb mezőnyjátékosa Tuboly András (Pusztamagyaród), legeredményesebb góllövője Domján András (Kőbányai FC) lett. A legsportszerűbb csapatnak a Bánokszentgyörgyhöz köthető 2 Goals 1 Cup együttesét választották. A mérkőzések között zajló félpályás üres kapura rúgó versenyt Tamás Donát, a helybéli Majd Jövőre FC játékosa, a céltáblás lyukra rugó versenyt Tuboly Zoltán (Pusztamagyaród) nyerte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában