A Zalaszám ZAC atlétái három érmet szereztek

2024.07.01. 18:00

Muszil Ágnes duplázott, két számban is dobogós az ob-n

Három érmet szereztek a Zalaszám ZAC atlétái a hét végén rendezett 129. atlétikai országos bajnokságon, Muszil Ágnes duplázott, hiszen két számban is dobogós helyezést ért el.

Kerkai Attila

Muszil Ágnes edzőjével, Góczán Istvánnal

Fotó: ZH

Budapesten, a Lantos Mihály Sportközpont, vagyis az MTK atlétikai centruma volt a házigazdája az idei felnőtt országos bajnokságnak, és a magyar szövetség visszatért a korábbi gyakorlathoz, vagyis két nap alatt rendezte meg az ob-t. Azt a bajnokságot, amely  a magyar atléták számára az utolsó lehetőséget kínálta arra, hogy még teljesítsék az olimpiai szintet, ám ez már nem sikerült senkinek. Országos csúcs viszont kettő is született. Az első napon  Klekner Hanga női rúdugrásban  saját országos rekordját múlta felül 457 centiméterrel, a második napon pedig Madarász Viktória  a női 20 kilométeres gyaloglásban 1:36:06.05 órás idővel teljesítette a távot. A korábbi csúcsot 2015 óta Torma Anett tartotta 1:44:02.7 órával.
És akkor térjünk rá a zalaiakra, hiszen  ők sem mellékszereplői voltak az idei országos bajnokságnak.  Muszil Ágnes  az első napon az 1500 méteres síkfutásban állt rajthoz, ő  a télen fedett pályán ezen a távon  aranyérmes volt. Ezúttal Góczán István edző tanítványa egyenletes versenyzéssel a második helyen ért célba 4:20.96 perccel, vagyis egy ezüstöt már a nyitónapon begyűjtött.

A Zalaszám ZAC női 4x100 m-es váltója, amely ezüstérmet szerzett. Balról  Major Ágnes, Nagy Pálma, Kámán Ferenc edző,  Kovács Anna Mária, Káldi Panna.
Fotó: ZH

A Zalaszám ZAC csapatának pedig nem sokkal később máris két ezüstje volt, ugyanis a női 4x100 méteres egerszegi váltó ugyancsak a második helyen végzett. A Káldi Panna, Kovács Anna Mária, Nagy Pálma, Major Ágnes összetételű  Zalaszám ZAC-négyes az FTC mögött másodikként ért célba 49.87 másodperces idővel. Edző: Kámán Ferenc.

Az ob második napja is hozott egerszegi érmet, méghozzá Muszil Ágnes jóvoltából. A 800 méteres síkfutásban remekül tartotta a lépést két tapasztaltabb versenyzőtársával az egerszegi 21 éves atlétanő, aki a célba érkezéskor 2:08.01 perccel bronzérmet szerzett, időeredménye pedig új egyéni rekord egyben. 

 Volt még egy szám, amiben indult a Zalaszám ZAC, méghozzá a női 4x400 méteres váltó, amely a Nagy Pálma, Gyenese Zsófia, Káldi Panna, Muszil Ágnes összeállításban a 6.  helyen ért célba 4:10,26  perces időeredménnyel. Edzők: Kámán Ferenc, Góczán István.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában