Az Alpok Adria Kupán járt a ZTE SK

2024.07.16. 18:00

Újabb ciklust kezdtek meg a súlyemelők

A dalmáciai Split városában rendezte meg az 58. Alpok-Adria Nemzetközi Súlyemelő Versenyt a Horvát Súlyemelő Szövetség. A viadalon a ZTE SK emelői is részt vettek Zala képviseletében.

Kerkai Attila

Varga Csongor egy sikeres gyakorlatot mutat be

Fotó: ZTE SK

Az Alpok-Adria Nemzetközi Súlyemelő Kupát 1965-ben alapították attól a nemes céltól vezérelve, hogy a résztvevők fejlesszék és javítsák saját hazájukban, régiójukban a súlyemelés ismeretét és kultúráját. Résztvevői az olasz Veneto, valamint Friuli-Venezia-Giulia tartományok, az ausztriai Nieder Österreich tartomány, Szlovénia, Horvátország és Bosznia-Hercegovina. Magyarországot immár évtizedek óta a ZTE súlyemelő csapata képviseli Zalaegerszeg Megyei Jogú Város és a Magyar Súlyemelő Szövetség támogatásával. Egy-egy versenyciklus 7 éves, azon belül mindig más, a soron következő országban, vagy tartományban rendezik a versenyt. Az Alpok-Adria Kupát a 7. év végén nyeri el a hét év átlagában legjobb eredményt elérő csapat. A versenykiírás szerint most az 58. verseny egy újabb hétéves ciklus első versenye volt.

A spliti csapatversenyen a résztvevőknek egy U17-es férfi  és női versenyzőt, valamint két felnőtt női és férfi emelőt kellett nevezniük csapataikba. A csapatok és a nagyszámú érdeklődő előtt a versenyt Ernesto Zanetti, az Alpok Adria Kupa elnöke és Bosko Cavka a Horvát Súlyemelő Szövetség elnöke nyitották meg. A ZTE SK erre a versenyre a Veresegyházi FSK és a Kecskeméti TE  csapataival együttműködve állította össze  együttesét. A nagy létszám miatt két csoportban rendezték meg a  hagyományos csapatversenyt a 32 fokos adriai hőségben. A  ZTE SK Zala gárdája végül a negyedik helyen végzett.  

Az 58. Alpok Adria Kupa csapatverseny végeredménye Sinclair pontszámítás alapján: 1. Friuli Venezia Giulia (olasz), 2. Veneto  (olasz), 3. Horvátország, 4. ZTE SK Zala, 5. Szlovénia, 6. Niederösterreich (osztrák), 7. Bosznia-Hercegovina.

A ZTE SK Zala csapatában indult emelők egyéni eredményei. Nők.  55 kg: Árva Cintia 168  kg ( 55 kg, 72 kg)  - a  legeredményesebb felnőtt női versenyző lett. 59 kg (U17): Lőrincz Csenge 118 kg (59 kg, 53 kg). Férfiak.  109 kg: Varga Csongor 231 kg (100 kg, 131 kg). 102 kg (U17): Bakó Szebasztián 252 kg (112 kg,  140 kg).  

Az Alpok-Adria  Kupa új,  7 éves ciklusának következő versenye 2025-ben az olasz Veneto tartományban lesz, a mastersek ez évi őszi eseménye október 18-án az olaszországi Rovignóban kerül megrendezésre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában