Csermák Anna és a Szan Dia FSC tagjai bizonyítottak

2024.08.01. 12:03

Kanizsai remeklés a kötélugró Eb-n

Mozgalmas napokon vannak túl a kanizsai kötélugrók, hiszen ők is indulói voltak az Egerben megrendezett Európa-bajnokságnak, melyen kivették részüket a magyar sikerekből. Csermák Anna például Európa-bajnoki címmel tért haza.

Kerkai Attila

A Szan Dia FSC Európa-bajnokságon járt csapata, balról Sipos Dorka, Szilovics Fanni, Temesi Bence, Csermák Anna, Tóthné Vágó Alexandra felkészítő.

Fotó: Szan Dia FSC

A  nagykanizsai Szan-Dia FSC négy versenyzője kvalifikálta magát  az Európa-bajnokságra, így Csermák Anna, Sipos Dorka, Temesi Bence és Szilovics Fanni ölthetett magára címeres mezt, mi több, Csermák Anna  Európa-bajnoki aranyéremmel térhetett haza. 

Nézzük, a részleteket. Az Egerben megrendezett Eb-n 12 ország 700 versenyzője vett részt és a közel egyhetes sorozat első két napja az úgynevezett nyílt versenyt foglalta magába.  Az Eb-n országonként minden versenyszámban három versenyző indulhat, viszont az Open Tournament  lehetőséget adott további két kötélugrónak az indulásra. Csermák Anna idén lépett be a felnőtt korosztályba és a válogatón  közbecsúszott apróbb hibája miatt egyéniben a nyílt sorozatban indulhatott. Az, hogy remek formában volt, itt is bizonyította, hiszen a 30 másodperces gyorsasági számban a második, a 3 perces gyorsaságiban pedig az első helyen végzett. 

Az Európa-bajnokság számaiban a juniorok között egyéniben indult Temesi Bence, a felnőtt vegyes csapatokban Szilovics Fanni, Sipos Dorka, Temesi Bence és Csermák Anna kapott helyet. 
Csermák Anna több versenyszámban  lett a magyar válogatott  tagja. 

Csermák Anna, nyakában az Eb-n szerzett arany- és ezüstérmével 
Fotó: Szan Dia FSC

A junioroknál (12-15 évesek)  Temesi Bence jól teljesített, a 30 mp-es  gyorsasági  számban a 6. helyen végzett, a 3 percesben 4. lett, a szabadon választott  gyakorlatban 12.-ként zárt, ami végül az összetett 9. helyezést eredményezte számára. 

A felnőtteknél aztán következtek a Szan Dia FSC  leányai.  A selejtezőben új világcsúcs született a 2x30-as dupla váltóban,  hiszen Csermák Anna  és Andorfi Kovács Kitti (Bp.Hoppers) 195-ös világrekordjukkal a hatos döntőbe jutottak, értelemszerűen az első helyen.  Szilovics Fanni és Sipos Dorka  az 5 .helyen került a döntőbe.  4x30-as  gyorsasági váltóban  Csermák Anna, Andorfi Kovács Kitti, Országh Adél (Bp.Hoppers), Hanuszik Lilla (Maklári Bosch)  az első helyen jutott a döntőbe,  a 4x30-as  gyorsasági váltóban a 15. helyen végzett a Szlovics Fanni, Sipos Dorka, Temesi Bence , Ábrahám Sára (Mórahalom). 

A döntőkben jöttek aztán a magyar sikerek, mindenekelőtt azzal, hogy Csermák Anna Európa-bajnok lett válogatott csapatával. A 4x30-as  gyorsasági váltóban ugyanis aranyérmesként zárt az Országh Adél, Andorfi-Kovács Kitti, Hanuszik Lilla, Csermàk Anna összeállítású  együttes.  A 2x30-as  dupla váltóban  Andorfi-Kovács Kittivel Csermák Anna  egy kicsit hibázott a fináléban és egy belga páros mögött ezüstérmesek lettek. A 2x30-as  dupla döntőben még egy  kanizsai páros versenyzett  és a sportág  legjobbjainak számító versenyzőket is maguk mögé utasítva Sipos Dorka és Szilovics Fanni a 6. helyen végzett.

A  sportolókat felkészítő Tóthné Vágó Alexandra elmondta, hogy rendkívül sikeres Európa-bajnokságon jutottak túl versenyzőikkel, de már előre is tekintenek, hiszen jövőre Japánban rendezik meg a világbajnokságot. Arra is szeretnék a Szan-Dia FSC  tagjai kivívni az indulás jogát, és persze az utazáshoz szükséges hátteret is szeretnék megteremteni, ami szintén nem kis feladat lesz majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában