Simán győzött a Rákóczi

2024.08.18. 19:47

Már nem hibátlan a Kanizsa a labdarúgó NB III-ban – fotógaléria

A labdarúgó NB III Délnyugati csoportjának 4. fordulójában hazai pályán játszott rangatót az FC Nagykanizsa, mely a Kaposvárt fogadta és sajnos kikapott tőle.

Varga Andor

Kék szerelésben a kanizsai Szökrönyös Dániel. Rá is szigorúan vigyáztak a kaposvári védők.

Fotó: Szakony Attila

FC Nagykanizsa–Kaposvári Rákóczi FC 0-2 (0-1)

Olajbányász-stadion, 600 néző. Jv.: Muhari.

FCN: Verpecz – Ekker, Kovalovszki, Szanyi, Lakatos (Török, 70.) – Godzsajev (Szabó, 56.) – Terbe, Szökrönyös (Kondor, 56.) – Lőrincz (Gránicz, 81.), Vukk, László (János, 56.). Edző: Gabala Krisztián.

Gólszerző: Babinszky (6., 52.).

A csoport 2. és 3. helyezettjének rangadóján szép számban gyűltek a nézők a kanizsai stadionba. A hangulatot azonban a rekkenő hőség mellett az eredmény korai alakulása is rombolta: alig kezdődött meg a meccs, amikor védelmi megingás után a somogyiak gólvágója, Babinszky Bence megszerezte szezonbeli hatodik gólját, 0-1. A folytatásban a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, nem meglepő módon, hiszen egyenlíteni akartak. A kaposvári védekezés első számú jellemzője a keménység volt, amiről Lőrincz Bence, vagy László Dávid biztosan érzékletesen tudna mesélni. A játékvezető szerencsére nem fukarkodott a sárgákkal, a publikum viszont egy-két hazai gólnak nyilván jobban örült volna. A Rákóczi játékosai már az első félidőben figyeltek fél szemmel az órára, Muhari ez ügyben is többször figyelmeztette őket.

Fordulás után a publikum várta volna a huszáros rohamokat csapatától az egyenlítésért és nyilván erre is készültek a játékosok, ám a túloldalon megint jött Babinszky. Jobb oldali szöglet és egy csúsztatás után került elé a labda, kicselezte védőjét és higgadtan a hosszú alsó sarokba helyezett, 0-2. Ezzel lett igazán nagy a Kanizsa előtt tornyosuló feladat, a játék képe alapján nehezen volt elképzelhető két (pláne három...) hazai gól. Cseréből mindenesetre hármas következett zalai részről, és élénkebb is lett a Kanizsa játéka, de a teljességhez tartozik, hogy az ellenfél is visszahúzódott, nem volt már miért sietnie. A Kanizsa egy Terbe átlövésnél, valamint a csereként érkezett Kondor ziccerénél járt közel a gólhoz, ám a labda mindkét alkalommal fölé ment egy kicsivel. A túloldalon viszont Babinszky lőhetett volna akár két gólt is. A somogyi siker megérdemelt, zalai szempontból eddig tartott a hibátlan szezon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában