Kurucz Levente Szamarkandba készül

2024.08.17. 08:36

Ott lesz a világbajnokságon a kanizsai kajakos

Egy héttel az párizsi olimpia zárása után pénteken ért véget az idei felnőtt országos bajnokság a kajak-kenusok számára. A kanizsai Kurucz Leventének ez az ob igazán jól sikerült, de már a vb-re készül.

Kerkai Attila

Kurucz Levente a világbajnokságon bizonyíthat

Fotó: ZH

Mint beszámoltunk róla, csütörtökön Kurucz Levente, a Plastex Kanizsai Kajak-kenu klub versenyzője megnyerte a kajak egyes 500 méteres számát, vagyis felnőtt országos bajnoki címet szerzett. Pénteken a K-1 200 méteres döntőben volt érdekelt, s noha nem számít kifejezetten sprinternek, ebben a számban bronzérmet szerzett, melyben a győzelmet az olimpiai ezüstérmes Tótka Sándor szerezte meg. 

Kurucz Leventének viszont sokkal fontosabb most, hogy bekerült a jövő hét végén, az üzbegisztáni Szamarkandban rendezendő nyílt vízi világbajnokságra utazó magyar válogatottba. A vb-n a nem olimpiai számok szerepelnek a programban, a kanizsai kajakos K-1 500 méteren indul és az egyik vegyes számban.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában