A döntőben a Körmend nyert a PVSK ellen

2024.09.14. 18:05

A Zalakerámia ZTE KK a harmadik a Göcsej-kupán – fotógaléria

Szombaton délután lépett pályára az 55. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej-kupán a Zalakerámia ZTE KK, amiből kiderül, hogy csak a bronzéremért játszott és nem az esti programban szereplő döntőben. A Zalakerámia ZTE KK a harmadik helyért megrendezett helyosztón a hosszabbítás után szerezte meg a bronzérmet.

Kerkai Attila

Isaiah Bigelow indul meg ellenfele mellett a szombati találkozón Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia ZTE KK - Thermes Olimia 90-76 (18-22, 29-17, 19-14, 7-18, 17-3)

Zalakerámia ZTE KK: Garrett 19/3, Takács Milán, Keller I., Bigelow 24/6, Sitku 2. Csere: Brown 36/15, Szalay 2,  Takács Martin 6/3, Csizmadia 1. Vezetőedző: Matthias Zollner. 

A Therme Olimia legjobb dobói: Stoimenov 19, Struger 17. 

A péntek esti,  végletekig kiélezett Körmend elleni  elődöntőt elvesztette a Zalakerámia ZTE KK, így  szombaton a másik elődöntő vesztesével, a szlovén Therme Olimia csapatával mérkőzhetett meg a bronzéremért. Kissé csalódott volt a hangulat emiatt Egerszegen, még akkor is, ha ez csak egy felkészülési torna is, hiszen nyerni mindig jobb, mint kikapni... 

A szombati találkozón meglepetésre az előző a PVSK-tól simán kikapó szlovénok kezdtek sokkal határozottabban. A ZTE KK játékosai sokat hibáztak és  csak találgatni lehetett: a szlovénok esetleg direkt feladták az előző napi meccsüket, hiszen sokkal jobban játszottak. Az egerszegiek csak futottak az eredmény után (5-13) és az első negyed végén is a vendégek vezettek. A második negyedben aztán szép lassan összeállt a ZTE KK játékosa, különösen Brown pontjai jöttek jól csapatának. Öt perc alatt egy 14-5-ös sorozattal  már biztosan a hazaiaknál volt az előny (33-37) és maradt is. Feljavult a védekezés  és a dobószázalék is. 

A félidei 47-39-es állás azt sugallta, hogy innen már nem lehet gond a ZTE szempontjából, de a második félidőt jobban kezdte a Therme együttese. Visszajött a meccsbe a szlovén csapat és szorosan alakult az állás (52-48). A kék-fehérek igyekeztek pörgetni a játékot,  de a védekezés sokszor  kihagyott, viszont a gyors megindulásokból azért jöttek a pontok. Tevin Brown már a harmadik negyed  vége előtt 28 pontnál tartott,  az ő kosarai nagyon kellettek. Ha belegondolunk, hogy ezt a szlovén csapatot  előző napon a PVSK nagyon simán verte... Viszont az is igaz, hogy Tóth Ádám csak civilben ült a kispadon, aki előző nap még  a Körmend ellen a pályán volt. A  center kisebb izomsérülést szenvedett, így jobbnak látták, ha ezen a meccsen inkább pihen. Brown  mellett Bigelow is nagyon ponterős volt (66-55). Viszont nem dőlt el semmi, hiszen a szlovén csapat kapaszkodott és  teljesen nyílttá tette a találkozó végét. Két perccel a vége előtt feljött egy pontra (69-68), a vendégeknél Igor Struger már 18 lepattanót szerzett, ami azért ebben a műfajban iszonyatosan nagy szám.  Egy triplaváltás  után  már úgy tűnt, eldől a mérkőzés, de a 34 pontos Brown  két büntetőt hibázott 15 másodperccel a vége előtt. Az ellentámadás után  6 másodperccel az Olimia  dobhatott két büntetőt, Thompson nem hibázott. Hét pontot dobott a zárónegyedben a ZTE KK és kapott 18-at. 

Jöhetett a hosszabbítás 73-73-nál, amit valószínűleg  már senki nem kívánt, így a nézők sem.  A ZTE KK egy 8-0-val kezdett a ráadásban és itt már nem engedte ki a kezéből a győzelmet. Győzött   90-76-ra és a zalaiak szerezték meg ezzel a bronzérmet.  

Az esti döntőben az Egis Körmend és az NB I.-be visszajutott PVSK-Veolia találkozott  egymással. A mérkőzést,  ezzel együtt a kupát,  a Körmend nyerte. 

PVSK-Veolia  - Egis Körmend 95-104 15-33, 26-18, 33-40, 21-13) 

PVSK: Micovic 6/3, Archibald 26/6, Molnár M. 7, Mokánszki 7/3, Payton 28/3. Csere: Merki 7, Antóni 9, Plézer, Radó 2, Németh A. 3/3 Frank. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
Körmend: Williams 23/9, Kountz 26/3, Kiss B.  6/3, Ferencz  8/6, Vukcovic 21. Csere: Gáspár M. 4, Pipiras 11/9, Doktor  5/3. Vezetőedző: Forray Gábor. 
 

A Göcsej-kupa  végeztével  hagyományosan különdíjak átadására is mindig sor kerül, így történt ez most is. 

A torna legjobb játékosa MVP (Recska László-díj): Daylen Kountz (Körmend).  

A torna legjobb középjátékosa (Polster Péter Emlékdíj): Arsenije Vuckovic (Körmend) 

A torna legjobb zalaegerszegi magyar játékosa (dr. Szalay Dénes-díj): Szalay Domonkos (Zalakerámia ZTE KK). 

Legjobb hazai játékos: Tevin Brown (Zalakerámia ZTE  KK). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában