Mindkét félidő hajrájában esett a két hazai találat

2 órája

Az FC Nagykanizsa hozta a kötelező győzelmet

Az előző heti pontvesztés után újra hazai pályán szerepelt az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgócsapata. A Bonyhád ellen nem hibázott a házigazda és 2-0-ra nyert.

Kerkai Attila

János Norbert (23) biztosította be végül a kanizsai győzelmet, aki ismét jó cserének bizonyult.

Fotó: Szakony Attila/archív

FC Nagykanizsa - Bonyhád VLC 2-0 (1-0)
Nagykanizsa, 200 néző. Jv.: Szalai. 
FC Nagykanizsa: Mészáros - Ekker, Kovalovszki, Szanyi, Lakatos (Kovács T., 61.) - Terbe, Vukk (János N., 61.), Szökrönyös - Szabó B. (Kondor, 77.), Csörgő (Lőrincz, 77.), László D. (Godzsajev, 61.). Vezetőedző: Gabala Krisztián. 
Gólszerzők: László D. (44.), János N. (85.). 

Vezető pozíciójának elvesztését jelentette a Nagykanizsának a Gárdonyban elért döntetlen, ám itt volt az alkalom arra, hogy újra élre álljon Gabala Krisztián csapata. Ehhez viszont nem lett volna elég nyerni, hanem az azonos ponttal álló Kaposvárnak pontot kellett veszítenie. A dél-zalai csapat számított a találkozó esélyesének, de nem hozott sok helyzetet a mérkőzés eleje. Szanyi hatalmas bedobásait jól használták a zalaiak, hiszen szögletekkel felérően érkeztek a labdák a kapu elé, de gól nem született. Egy súlyos sérülés is történt, hiszen a vendégek futballistájának, Pintér Máténak a térde csavarodhatott ki, akiért később mentő érkezett. A játék szinte folyamatosan a bonyhádi térfélen zajlott, de kimaradt minden helyzet. Aztán a 44. percben Ekker jobb oldali beadása után László Dávid robbant a kapu előterébe és előre vetődve fejelt a kapuba. Sokáig aztán úgy tűnt, hogy ez a gól lesz majd az egyetlen az egész találkozón. A második félidőben ugyanis hiába alakított ki több helyzetet a Nagykanizsa, nem tudott a kapuba találni és még a Bonyhádnak is voltak ígéretesnek tűnő próbálkozásai. A kanizsai cserék viszont lendítettek csapatuk szekerén, ugyanis a hajrában a fokozódó hazai nyomás eredményeként a 85. percben János Norbert 12 méterről lőtt a vendégek kapujába. 

Ezzel a végeredményt is beállította a cserejátékos, a mérkőzést pedig a papírforma szerint megnyerte az FC Nagykanizsa, de maradt a második helyen ugyanis a Kaposvár is győzött. 

További eredmények: PTE-PEAC - PMFC 1-2, Majosi SE - FC Főnix 3-0, Siófok - FTC II. 1-2, Dunaharaszti - Paksdi FC II. 1-1, Iváncsa - Gárdony 5-1, Kaposvár - Dunaföldvár 4-0, Szekszárd - MTK II. 1-1. KA 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában