A női labdarúgó NB II-ben az FC Nagykanizsa nem bírt tavaly még élvonalbeli vendégével

2024.09.17. 17:17

Felzárkózóban a ZTE FC

A női labdarúgó NB II Nyugati csoportjának 3. fordulójában a két zalai csapat közül a ZTE tudott újra nyerni, mely így felzárkózott a tabellán közvetlenül az éllovasok mögé.

Zaol.hu

Kékben a Budaörs ellen gólt szerző Sóstai Lili az FC Nagykanizsa eggyel ezelőtti hazai bajnokiján

Fotó: Szakony Attila

Paksi SE–ZTE FC 2-3 (0-3)
Paks. Jv.: Kovács.
ZTE: Kiss – Nagy, Szegedi (Melus), Tóth, Simon (Major), Varga (Vitusz), Bicsák (Gumhert), Kopcsándi, Harsányi, Király (Hetyei), Mezőfi. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.
Gólszerzők: Csere, Horváth, illetve Harsányi, Varga, Bicsák.
Az esélyesebb vendégek az első harminc percben többet kezdeményeztek, de lassan adta meg magát a hazai csapat. A ZTE az első félidő utolsó negyedórájában eredményes játékot produkált és tetemes előnyre tettek szert. A zalaiak a második játékrészre visszavettek a tempóból, visszaesett a koncentrációjuk, a házigazdák pedig éltek a lehetőséggel és szorossá tették a találkozót
A ZTE FC összességében az első félidei jó játékának köszönheti győzelmét.
Pergelné Kalamár Andrea: „Az első félidőben kézben tartottuk a mérkőzés irányítását, jelentős előnyre tettünk szert. Fordulás után csökkent a figyelmünk, a hazai csapat pedig felzárkózott. Az összkép alapján győzelmünk megérdemeltnek mondható.”
FC Nagykanizsa–
Budaörsi SC 1924 1-4 (1-2)
Nagykanizsa, 30 néző. Jv.: Bánki.
FCN: Sebők – Oravecz-Molnár, Molnár R., Szabó Zs., Gyergyák, Németh P., Sóstai, Szokol, Pintér D., Szollár, Kaszás (Vékási). Edző: Domján Péter.
G.: Sóstai, ill. Bondareva (3), Berencsi.
A múlt szezonban még NB I-es vendégek már a 4. percben megszerezték a vezetést, de a mérkőzés nem dőlt el. A Kanizsa még a játékrész első felében egyenlíteni tudott, sőt, egy büntetőgyanús szituáció is adódott a fővárosiak kapuja előtt. A Budaörs aztán túl az első fél órán ismét előnybe került, szünet után pedig rákapcsolt és eldöntöte a meccset.
Domján Péter: „Talán megijedtünk kissé a múlt idényben még NB I-es budaörsiektől. Idővel persze igyekeztünk rendezni a sorokat, de a vendégek harmadik találata lényegében eldöntött mindent.”
A 4. fordulóban az FC Nagykanizsa szombaton (12 óra) Pápán játszik, a ZTE FC pedig vasárnap (16) a PVSK otthonában lép pályára.BI, KL

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában