Pénteken és szombaton rendezik a tornát

2024.09.10. 08:30

ZTE-Körmend a Göcsej-kupa nyitányán

Pénteken és szombaton rendezik meg Zala vármegye egyik legrégebbi múltra visszatekintő sporteseményét, az 55. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej-kupát, amin négy férfi együttes vesz részt.

Kerkai Attila

Tóth Ádám, a ZTE KK csapatkapitánya a tavalyi Göcsej-kupa döntőjében a Soron ellen. Az egerszegiek akkor megnyerték a tornát, az idén „erős kezdés” vár rájuk az örök rivális Körmend ellen az elődöntőben

Fotó: Szekeres Péter

Természetesen egy ilyen múltú esemény kapcsán, ha a Göcsej-kupa szóba kerül, a kosárlabdasportban jártasak számára rengeteg emlék villan be az elmúlt évtizedekből. És az évtizedekre visszanyúló múlt kötelez is, amit a rendező Zala Vármegyei Kosárlabda Szövetség ápol. Szücs József, a ZVKSZ elnöke játékosként is emlékezhet erre, hiszen az egykori egerszegi klasszis jó pár alkalommal pályára lépett a Göcsej-kupán. 

Akkoriban persze több volt a tornán a résztvevő, de mára sok minden megváltozott. Többek között erről is említést tett Szücs József, amikor a közelgő eseménnyel kapcsolatban beszélgettünk. 

- Azért sem lehet ma már több csapatot meghívni négynél, mert senki nem akar napi egy meccsnél többet játszani - említette Szücs József. - Ezen felül több napot sem akarnak eltölteni a meghívottak egy helyszínen, a korábbi tornák gyakorlata ma már nem jönne össze. Amit viszont szeretnék, hogy a nők, a női csapatok térjenek vissza a Göcsej-kupára, mint régen. Ezt az elképzelést nem adom fel. 

Felkészülési torna lévén a hazai csapatnak ott a helye, s nincs ez másként most sem. A Zalakerámia ZTE KK mellett a nagy rivális, az Egis-Körmend, a PVSK-Veolia és a szlovén bajnokság legutóbbi ötödik helyezettje, a Therme Olimia alkotja a mezőnyt. A lebonyolítás a mostanában megszokott lesz, azaz pénteken két mérkőzést rendeznek, a két győztes jut a szombati döntőbe, a két vesztes pedig a harmadik helyért lép pályára. Konkrétabban, pénteken 16.30 órától rendezik a PVSK VEOLIA – Therme Olimia találkozót, majd a 18.15-re tervezett megnyitót követően 19 órától következik a Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend találkozó. 

- Egységesen kétezer forintos lesz a belépő ára, ezért pedig két találkozót láthatnak a nézők, reméljük, hogy nagyon sokan lesznek - mondta Szücs József. - A ZTE KK a felkészülés során most először szerepel hazai környezetben nyilvános találkozón, ez is nézőcsábító lehet. A mi feladatunk pedig az, hogy a tradíciókat vigyük tovább. Sportszerű és sérülésmentes Göcsej-kupát kívánok minden résztvevőnek, hiszen ez is fontos. 

A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok felújított játékterének is ez lesz az első eseménye. A felnőttek tornája mellett párhuzamosan zajlik majd az U19-es korosztály Göcsej-kupája is az Ostoros Károly Csarnokban a Zalakerámia ZTE KK, a Falco KC Szombathely, a Körmendi Törpördögök és a Dávid Kornél KA fiataljainak részvételével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában