Seth Le Day már játszott Magyarországon

2024.09.16. 17:15

Helyettest hoz a Zalakerámia ZTE KK Jones helyére

Pótmegoldást találtak Egerszegen a sérült kosarasuk pótlására. A Zalakerámia ZTE KK ugyanis kéthónapos szerződéssel megállapodott Seth Le Day -jel, aki a két hónapra kieső Aaron Jonest helyettesíti majd.

Kerkai Attila

A ZTE KK szakmai stábjának, így Matthias Zollner vezetőedzőnek is gyors döntést kellett hozni. A kép bal szélén látható, bekötött kezű Aaron Jones felépülése várhatóan két hónapot vesz igénybe

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint beszámoltunk róla, a hét végén rendezett 55. nemzetközi Kosárlabda Göcsej-kupán  nem lépett pályára a ZTE KK csapatában Aaron Jones, aki  bekötött kézzel csak a kispadon foglalt helyet. Az amerikai centernek  a kezében egy ín sérült meg, a felépülése pedig  most már biztos, hogy heteket vesz idénybe. A Göcsej-kupa elődöntőjében a Körmend ellen így csak a  csapatkapitány Tóth Ádám volt a pályán vérbeli centerként, hogy aztán másnapra, a bronzmérkőzésre ő is kidőljön a sorból. Szerencsére az ő esetében csak kisebb sérülésről van szó. 

Viszont, a győzelem ellenére, a szlovén Therme Olimia ellen még inkább kiütközött, hogy ők ketten mennyire hiányoztak a palánk alól. A Zalakerámia ZTE KK vezetése pedig lépett, hiszen a bajnokság hamarosan kezdődik, és a klub honlapján megjelentetett  közlemény szerint addig, amíg felépül Aaron Jones, egy másik tengerentúli játékost igazolnak. 

Az új fiú Seth Le Day , aki nem ismeretlen Magyarországon, hiszen a 2021-2022-es szezonban a Nyíregyháza együttesében szerepelt.  Később szerepelt Horvátországban, majd Svédországban és Lengyelországban. A 201 cm magas, 28 éves kosaras információink szerint már részt vesz a pénteken és szombaton Körmenden rendezendő Mogyoróssy Szilárd Emléktornán. 

Amit pedig Aaron Jones sérüléséről közölt a klub: a center felépülése várhatóan 6-8 hetet vesz igénybe, ezalatt a csapat kilenc bajnoki találkozót játszik, Jones-t pedig pótolni, helyettesíteni kell, akinek a szerződése a szezon végéig szól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában