Vármegyei foci

2024.09.08. 19:45

Menetel a Hévíz, az ASC-nél vitatják az első perces büntető jogosságát...

A Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság I. osztályában az 5. fordulót rendezték meg, és a Hévíz továbbra is százszázalékos, hiszen egyedüliként a mezőnyből eddig mind az öt meccsét megnyerte. Az Andráshida SC–Csesztreg meccs gyors góllal indult, hiszen a vendégek már a 36. másodpercben büntetőhöz jutottak, aminek jogosságát vitatták a hazaiak.

Zaol.hu

Újabb csesztregi támadás van kibontakozóban az Andráshida SC elleni győztes meccsen

Fotó: Szekeres Péter

Szepetnek–Kinizsi Gyenesdiás 0-0
Szepetnek, 70 néző. Jv.: Major Zs.
Szepetnek: Szekeres – Szabó Be., Schuller, Losonczy, Üst, Csavari (Kocsis J.), Bilák (Fadgyas), Orsós (Pál Mi.), Dömötör (Nagy T.), Kolman (Kobra), Szilveszter. Játékos-edző: Nagy Tamás.
Gyenesdiás: Vajda – Fehér (Karancz), Csàk, Zsiga, Besze, Szabó, Bertók (Fellner), Szekér, Sipőcz, Czafit, Molnár Zs. (Tarnóczai). Edző: Kocsis Norbert.
A hazaiak oldalán a várakozás értelemszerűen három pont megszerzéséről szólt, ugyanakkor a Gyenesdiás a pályán minimum hozta azt az első játékrészben, hogy teljesítménye alapján úgymond egálos félidőt hozott. A második 45 percben már inkább a vendégek érezhették, hogy ellenfele mind veszélyesebben célozza a kaput, ugyanakkor a vendéglátók el is puskázták helyzeteiket, maradt így a 0-0.
Jók: Szabó Be., Schuller, ill. Vajda, Csàk, Szabó, Besze, Zsiga.
U19: Szepetnek-Gynesdiás 2-2.

Kiskanizsai Sáskák–Zalakomár-Zalakaros 1–4 (1–1)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Varga P.
Kiskanizsa: Parragi – Rákhely, Völgyi, Kotnyek, Dolmányos, Petánovics, Turi (Heiszter), Horváth G. (Pataky), Dömötör, Szmodics, Mismás (Kardos). Játékos-edző: Rácz Szabolcs.
Zalakomár-Zalakaros: Tóth-Pajor – Takács Cs., Tinó (Horváth L.), Szőke, Horváth J. (Takács D.), Madarász Z. (Madarász F.), Bagó (Neubauer), Mutter, Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. Edző: Mutter Attila.
Kiegyenlített játék, de sok hiba jellemezte mindkét csapat játékát, majd a félidő közepén gyors támadás végén szép hazai gól született. A vendégek rövid idő után egy tömörülésből meglőtt labdával a lábak között találtak a hálóba, és ezzel egyenlítettek. Fordulás után gyors zalakomári gól született, amit óriási hazai hiba előzött meg. A Kiskanizsa próbálkozott, de jól zártak a vendégek, sőt, gyors kontráikkal növelni is tudták előnyüket. A Zalakomár-Zalakaros sikere megérdemelt, míg a hazaiak folytatják mélyrepülésüket.
Gólszerzők: Völgyi, ill. Mészáros M., Tinó R., Horváth J., Madarász Z.
Jók: senki, ill. Mutter M., Madarász Z., Takács Cs.
U19: Kiskanizsa–Zalakomár-Zalakaros 5–1.

Hévíz–Semjénháza 2–0 (1–0)
Hévíz, 100 néző. Jv.: Lapath D.
Hévíz: Paksy – Filó (Sabján), Tóth I., Huszár (Darmai), Szindekovics, Kustán, Damina (Nagy), Fábián, Iberhart, Nyári Zs. (Rózsás), Bontó (Erdősi). Edző: Damina László.
Semjénháza: Earles – Novák, Horváth P., Pál B., Körösi (Hompó), Horváth K., Kapuvári (Zsiborás), Pál M., Ribarics, Baglady M. (Ódor), Balday K. (Sifter). Edző: Keszei Ferenc.
A hazai csapat ott folytatta, ahol szerdán a kupamérkőzésen abbahagyta: a kínálkozó lehetőségeit sorra elpuskázta. A kontrákra berendezkedett vendégek pedig szélső játékosaik lévén próbáltak veszélyt jelenteni a hévízi kapu előtt. A félidő derekán Bontó higgadt befejezése kellett ahhoz, hogy előnybe kerüljön  a Hévíz, a mérkőzés képe azonban ez után sem változott.  A második játékrészben a vendégek szerkezetet váltottak, és megpróbáltak kiegyenlíteni, a hazaiak előtt azonban több lehetőség is adódott, hogy eldöntsék a mérkőzést. A 75. percben Iberhart beadását Bontó értékesítette. Küzdelmes, helyenként parázs összecsapásokkal tarkított mérkőzésen a fürdővárosi győzelem megérdemelt, a szervezetetten játszó Semjénháza ellen, 
Gólszerzők: Bontó (2).
Jók: az egész csapat, ill. Earles, Kapuvári, Horváth P., Novák.

Technoroll Teskánd–Magnetic Andráshida TE 2–1 (1–1)
Teskánd, 100 néző. Jv.: Dominkó J.
Teskánd: Garai – Gyarmati (Bedő), Kiss P., Gájer, Ferenczi (Kiss D.), Szökrönyös (Csonka), Szekeres (Csongár), Bakos, Boronyák, Penczák, Szabó B. (Major). Edző: Kovács Imre.
Andráshida TE: Szabó B. – Kaprinai (Bognár), Karvalics, Tóth D. (Anti), Szemes, Szabó P., Luter (Rohonczy), Cséber, Németh K., Kalamár, Igazi (Szabó M.). Edző: Szabó II Zsolt.
Jól kezdték a mérkőzést a hazaiak, de a kínálkozó lehetőségeket nem tudták kihasználni, és egy nagy egyéni hiba után büntetőből vezetést szereztek a vendégek. Rá tíz percre egy védelmi megingást kihasználva Boronyák egyenlített. A második félidőben fokozta a tempót a Teskánd, sorra dolgozták ki helyzeteiket, de a számtalan gólszerzési lehetőségből csak egyszer sikerült a kapuba találniuk. Szabó kapus bravúros védéseivel végig meccsben tartotta az Andráshidát.
Gólszerzők: Boronyák, Ferenczi, ill. Karvalics (11-esből).
Jók: Kiss P., bakos, ill. Szabó B. (a mezőny legjobbja).
U19: Teskánd–Letenye 1–2.

Clean Medic Zalalövő–Lenti TE 1–0 (1–0)
Zalalövő, 150 néző. Jv.: Kondákor M.
Zalalövő: Kovács D. – Csáki, Őr, Agg, Bekes, Kellner (Tóth B.), Sipos, Sonkoly, Radics, Cseresnyés (Horváth T.), Földvári. Edző: Ostrom János.
Lenti TE: Kiss B. – Mentes (Végi), Gortka, Kondákor, Kiss K., Sárkány, Bertalics (Pálinkás), Völgyi, Nagy B., Fentős (Pál), Takács (Sasvári). Edző: Völgyi Márk.
Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, kevés adódó lehetőséggel. A hazai csapat a játékrész ráadásában szerezte meg a vezetést, amikor Sonkoly nagy lövését még védte a vendégkapus, de a kipattanó labdát a közelben álló Kellner a hálóba pofozta, 1–0. A második félidőben a ZTK többször is eldönthette volna a mérkőzést, de csatárai kihagyták az adódó lehetőségeket. Végül a mérsékelt színvonalú mérkőzésen a hazai csapat hozta a kötelező győzelmet.
Gólszerző: Kellner.
Jók: Sipos, Cseresnyés, Agg, ill. Sárkány, Nagy B.
U19: Zalalövő–Lenti TE 1–2.

Tarr Andráshida SC–Csesztreg 2–4 (1–3)
Zalaegerszeg, 75. Jv.: Baranyai R.
Andráshida SC: Molnár M. – László (Cseke), Fábián K., Soós, Nagy-Palócz (Török), Pataky, Vígh, Kiss L., Sipos (Kustán), Büki, Fábián B. Játékos-edző: László Dávid.
Csesztreg: Gergő – Póczak, Lovrencsics, Németh G. (Gerencsér), Őri Cs., Nagy N., Kiss B., Németh D. (Biharvári), Őri M. (Könye Balla), Elek, Tóth B. (Kovács E.). Edző: Tamás Tamás.
A mérkőzés azzal indult, hogy a 36. másodpercben egy ártalmatlan szituációban büntetőt fújtak az ASC ellen, aminek jogosságát a hazaiak számonkérték a játékvezetőn. A 11-esből gólt szereztek a vendégek, ami eléggé megzavarta az andráshidaiakat, és nagyon gyorsan háromgólos előnyre is szert tett a Csesztreg. Aztán egy szép támadásból sikerült szépítő gólt szereznie a vendéglátóknak, amivel visszajöttek a mérkőzésbe, a félidő ezzel az eredménnyel zárult. A második játékrészt nagyon jól kezdte az ASC, hiszen egy beívelés után megszerezte a második gólját, így újból nyílttá tette a találkozót. A hazaiak próbáltak előremenni az egyenlítésért, de a Csesztreg egy szabadrúgásból újra kétgólosra növelte az előnyét, így a mérkőzés 4-2-vel zárult. Ezen a szinten egy viszonylag színvonalas meccset láthattak a szurkolók.
Gólszerzők: Nagy-Palócz, Fábián B., ill. Nagy N. (2, egyet 11-esből), Őri M., Őri Cs.
Jók: az egész csapat, ill. Tóth B., Őri Cs., Németh D.

ZTE FC II–Zalaszentgrót 2–0 (0–0)
Zalaegerszeg, 150 néző. Jv.: Takács G.
ZTE FC II: Barbarics – Rózsa, Mecséri (Molnár K.), Deme, Vert (Baráth), Blum (Ferenczy), Király, Wolf (Szabó B.), Mulasics, Bodrogi (Meidl), Györe (Szindekovics). Edző: Horváth Gábor.
Zalaszentgrót: Osbáth – Jóna, Doszpoth, Fülöp, Horváth S. (Vajda), Kovács L., Lampert (Székács), Kovács P., Péhl, Horváth D., Czibor (Kovács-Braun). Edző: Bencze Péter.
Egy nagyon szervezett vendégcsapat ellen a Zete fiataljai nagyon jó játékot mutattak, jó pár helyzetet alakítottak ki a gólokon kívül, teljesen megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.
Gólszerző: Molnár K. (2).
Jók: az egész csapat, ill. Kovács P., Kovács L., Jóna, Lampert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában