A magyar vegyesváltó diadalmaskodott

2024.09.08. 17:14

Nagy Napsugárnak a vb-arany is összejött!

A bronzérem után következett az arany is a zalai úszótehetség jóvoltából az olaszországi Algheróból. Nagy Napsugár, a Zalaco-ZÚK versenyzője is tagja volt ugyanis annak a mixváltónak, amely megnyerte a junior nyílt vízi úszó világbajnokságon a számát.

Kerkai Attila

A világbajnoki aranyérmet szerzett váltó, balról Huszti Márton, Kárpáti Máté, Nagy Napsugár és Bartalos Anna. Fotó: Magyar Úszó Szövetség

Nagy Napsugár már eddig is elégedett  lehetett, hiszen mint megírtuk,  pénteken  bronzérmet szerzett az egyéni számban, de ezzel még nem ért véget számára a Szardínia szigetén zajló világbajnokság. 

Az egerszegiek kiválósága  vasárnap,  a 14-16 évesek korosztályában   is tagja volt a vegyesváltónak. A Nagy Napsugár, Bartalos Anna, Huszti Márton és Kárpáti Máté  összetételű négyes pedig remekelt, hiszen  nagy fölénnyel nyert  és szerzett világbajnoki címet. 

A magyar  nyílt vízi juniorválogatott  kitett a világbajnokságon, hiszen  az összesített csapatversenyben az Egyesült Államok és Olaszország mögött a harmadik helyen végzett.  Ehhez  hathatós zalaegerszegi segítség is kellett, hiszen Horváth  Csaba edző tanítványai közül Nagy Napsugár egy vb-bronzzal sé arannyal, Nett Vivien pedig a 17-19 évesek korosztályában női 10 km-en nagyon nagy csatában úgy lett 5. helyezett, hogy az aranyérmestől mindössze 1,7 másodperccel (!) maradt el. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában