A ZTE FC "fordulója" volt a hetedik

Tegnap, 13:40

Sajbán ezt is elintézte: nem lett vita...

Vasárnap estére ért véget a labdarúgó NB I. 7. fordulója Zalaegerszegen, és összességében a ZTE FC együttese jól jött ki ebből a fordulóból.

Kerkai Attila

Csóka Dániel visszatérése a ZTE FC csapatába tökéletesre sikerült. Győztes gólja után üdvözlik a társak, vagyis Szendrei Norbert és Kristian Fucak

Fotó: Szekeres Péter

Méghozzá duplán. Amellett ugyanis, hogy szombaton egy közvetlen riválist, a Kecskemétet győzte le 2-1-re, az előtte álló hét csapat közül  (az első kettőt, Puskás FC, FTC most nem számoljuk...) senki nem szerzett három pontot.  Sőt, a DVSC és a Fehérvár FC  kikapott, így Márton Gábor ezt a két csapatot két pontra megközelítette.  Ha visszafele nézünk, nyert a Nyíregyháza,  és nyert az ETO FC is, senki nem szakadt le, köztük a ZTE FC sem. 

Amúgy egyelőre még nagyon sűrű a mezőny, a bajnokság kvázi egynegyede telt el, és nincs  még itt az ideje a számolgatásnak. Sok van  hátra még a pontvadászatból,  de  ha most a ZTE FC esetét vesszük, jó, hogy nem maradt le. Sőt. Lépett egyet előre, hiszen  ha nagyon  őszinték akarunk lenni, nem volt éppen   ideális a hangulat a kék-fehéreknél.  A nyári  igazolások  nem abban az ütemben sikerültek, mint ahogy tervezve voltak, és nem is biztos, hogy pont azokat sikerült  leigazolni, akik a leginkább célkeresztben voltak. Aztán jöttek a sérülések, úgyhogy minden adott volt ahhoz, hogy a ZTE beragadjon, de nem tette. Ami mindenképpen Márton Gábor vezetőedző és a csapat dicsérete, és a szakvezető a Kecskemét elleni meccs után is kihangsúlyozta, hogy együttesének tagjai - például - a KTE ellen is nagyot küzdöttek. Ami mindenképpen kellett a sikerhez és még most sem  ideális a helyzet, de már javult. 

Például  az öt és fél hónap kihagyás után visszatért Csóka Dániel  győztes gólt szerzett, hiszen a mérkőzés 68. percében az ő találatával  lett 2-1 az eredmény. A védő megszenvedett a csípőműtétjével és a rehabilitációval is. Az egyik nyári edzőmeccs ideje alatt, a kánikulai hőségben egy fa árnyékában beszélgettünk vele, aki akkor azért előbbre várta a visszatérését a pályára. Az elmúlt két hétben még egy betegség miatt is ki kellett hagynia a Hatvan elleni Magyar Kupa-mérkőzést. Szombaton viszont kezdett, jól játszott, győztes gólt szerzett. Kell ennél jobb visszatérés? 

Sajbán Máté  készül lövésre a Kecskemét ellen. Egy másik helyzetnél a lehető legjobb helyen volt...  
Fotó: Szekeres  Péter

A válasz, aligha... Jó meccse volt a másik gólszerzőnek,  Sajbán Máténak is. Végül is, ahogy mondta a meccs után,  az volt a biztos, ha belövi a labdát. Előtte ugyanis  Evangelou  próbálkozását a gólvonalról még kikotorta az ellenfél kapusa. Aztán, vagy már bent volt a labda, vagy nem,  mindenesetre ha nincs ott  Sajbán, akkor lehet, hogy most ezen menne a vita. A VAR mellett ugyanis idehaza nem alkalmazzák a gólvonal technológiát a hasonló esetek eldöntésére. 

Sajbán  Máté tehát ezt is elintézte: megkímélt mindenkit egy ilyen vitától...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában