A Sopron végig futott az eredmény után

2 órája

A Zalakerámia ZTE KK szerdán már nem ismert kegyelmet

A férfi kosárlabda NB I. A-csoportos bajnokság 3. fordulóját hétközben rendezték meg. A Zalakerámia ZTE KK szerda este a Sopron csapatát fogadta és nem követte el a legutóbbi hibáját, ugyanis ezúttal a megszerzett előnyét végig tartotta és magabiztosan nyert.

Kerkai Attila

Keller Iván, a ZTE KK játékosa a soproniak szorításában próbálja megjátszani a labdát

Fotó: Pezzetta Umberto

Zalakerámia ZTE KK - Sopron KC  108-85 (29-17, 23-18,  24-17, 32-33)

Zalaegerszeg, 1150 néző. Győrfy, Minár, Jankovics. 

Zalakerámia ZTE KK: W. Garrett 7, Takács Martin  6, Keller I. 6, Bigelow 31/15, Tóth Á. 7. Csere: Le Day 10, Brown 31/15, Sitku 8/6, Takács Milán 6, Szalay 2, Csizmadia, Csátaljay. Vezetőedző: Matthias Zollner. 

Sopron KC: Fofana 16/6, Edwards 8/6, Takács K. 9/3, Molnár 9, Mucius 23. Csere: Kucsera,  Csendes 3/3, B. Garrett  14, Fazekas 3/3, Meszlényi, Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Az Oroszlány elleni, félig már megnyert, de végül elveszített szombati mérkőzése után szerdán remekül kezdett a Zalakerámia ZTE KK. Ültek a dobások és működött a zalaiak védekezése is, (14-6), de aztán a vendégek is elkezdek keményebben játszani. Annyit el is értek, hogy néhány hibára kényszerítették a ZTE KK-t, közelebb is zárkóztak, de Bigelow látványos labdaszerzés után legalább ilyen látványos kosarat szerzett. Ezzel 18-11-re alakította a mérkőzés állását,  a ZTE KK pedig nem állt meg itt: sorra szerezte a pontjait (29-16), látszott, hogy a szombati vereség után most nagyon szeretne bizonyítani. Folytatta is a jó játékát, biztosan vezetett(38-25), bár érdekes volt, hogy az addigi statisztika szerint a Sopron célzott pontosabban. A ZTE KK  jóval több kikényszerített faultot gyűjtött ellenfelén, így  több büntetőt dobhatott, amit jó százalékban értékesített. De nem ezért vezetett. A pályán a ZTE KK tűnt  ezen a napon az egységesebbnek, míg a Sopronban nem igazán akadt  jó egyéni teljesítmény. A hazaiaknál Bigelow, Keller Iván és Brown is remek mezőnymunkát végzett (52-35). 

Az első félidő alapján ez a mérkőzés egyértelműen a ZTE KK-nak állt, de nem lehetett semmit elkiabálni... Főleg nem a múlt szombaton történtek után, hiszen a biztató első félidő után vereség lett a  vége. Ám  úgy tűnt, hogy a ZTE KK nem követi el ugyanazt a hibát.  Szép lassan a dobáspontosság terén is átbillent a mérleg nyelve a zalaiak felé, akik jól védekeztek és nem nagyon hagyták kibontakozni a Sopront. A 25. percben már 64-41-re vezettek az egerszegiek, Gasper Potocnik, a vendégek mestere hiába próbálkozott kitalálni bármit, az úgy tűnt, hogy nem működik. Hazai oldalon viszont minden működött Tevin Brown az ötödik hármasát is bedobta (89-68) és ekkor már nem volt kérdéses a győzelem sorsa. 

Igaz, ha a meccs egészét nézzük, az első negyedtől  lehetett érezni a ZTE KK csapatán, hogy  ma jobb napot fogott ki ellenfelénél. Szombaton folytatás idehaza, amikor a Honvéd lesz az ellenfél. 

Matthias Zollner: - Először is, gratulálnom kell a csapatnak, és ezt az öltözőben is elmondtam, hogy nagyon büszkék lehetünk magunkra.  Az elmúlt napokban nagyon készültünk erre a mérkőzésre és  remek volt a védekezésünk, hiszen a harmadik negyed  után az ellenfél alig jutott át az ötven ponton. A játék kulcsa a védekezés, ez ma is bebizonyosodott  és mindig így kell odatenni magunkat.  

Gasper Poticnik: - Gratulálok a ZTE  csapatának, ma minden tekintetben jobb volt nálunk. nagyon együtt volt a csapatuk. Tudom,  úgy tűnik, hogy nem sikerült jól felkészülnünk erre a mérkőzésre, de  megtettünk mindent, azonban nem sikerült ötvöznünk ezt kellő energiával. A felelősség az én vállamon nyugszik ezért, és elnézést kérek a szurkolóinktól, mert ez nem volt egy jó mérkőzésünk.  Szombaton egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk odahaza, és meg kell mutatnunk, hogy egészen más csapat vagyunk, mint amit most itt láttak tőlünk.   

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában