A második félidőben már jobb volt az újonc

6 órája

A ZTE FC hiába vezetett, az ETO elvitte a pontokat

A válogatott mérkőzések miatt elrendelt bajnoki szünetet követően a labdarúgó NB I. 10. fordulója következett, melyben vasárnap délután győri vendég érkezett a ZTE Arénába. A ZTE FC együttese 12 év után fogadta ismét az élvonalban az ETO FC Győr együttesét, de elvitte a pontokat az újonc.

Kerkai Attila

Nagy küzdelem is jellemezte a találkozót, itt éppen Kiss Bence (szemben) a ZTE FC játékosa és Csóka Dániel közösen próbálják szerelni a győriek futballistáját

Fotó: Pezzetta Umberto

ZTE FC - ETO FC Győr 1-2 (1-0)

Zalaegerszeg, 3017 néző. Jv.: Kovács I. (Huszár, Ország). 

ZTE FC: Gundel-Takács - Evangelou, Várkonyi, Csóka D. - Szendrei, Sajbán (Medgyes, 69.), Sankovic, Kiss B. (Ipalibo, 69.), Mim (Fucak, 87.9- Criozet (Csonka, 80.), Dénes Cs. (spoljaric, 80.). Vezetőedző: Márton Gábor. 

ETO FC Győr: Gyurákovics - Bitri, Szépe, Heitor - Stefulj, Tóth R. (Anton, 68.), Ouro (Boldor (90+3.), Albion, Gavric (Diarra, 68.) - Benbouali (Krivokapic, 88.), Sahli (Bumba, 68.). Vezetőedző: Borbély Balázs. 

Gólszerzők: Croizet (25.), illetve Bitri (72.), Bumba (82.). 

Sárga lap: Csóka (85.), illetve Albion (50.). 

Háromszáz. Ennyi vendégszurkoló érkezett Győrből a ZTE Arénába a vasárnap délutáni találkozóra és tényleg régen jártak már NB I.-es mérkőzések ETO-drukkerek a ZTE Arénában. Egészen pontosan 12 esztendeje, mi nem ma volt. A ZTE FC ezen a találkozón nagyon szeretett volna győzni, hiszen eddig hiába játszott biztatóan, kevesebb pontot szerzett a reméltnél.  

Köszönhetően a nézőknek remek hangulatban indult a találkozó és lendületes játékkal is. Az ETO érezhetően kellő önbizalommal érkezett, hiszen a legutolsó négy meccse már azt mutatta, hogy kezd  a csapatuk összeállni. A ZTE FC volt a kezdeményezőbb és a 14. percben egy szép akció végén Kiss Bence lövése a jobb kapufa tövéről pattant keresztbe,  de a győri kapus még elkapta, nehogy a vonal mögé kerüljön. Az egerszegieknél Croizet és Dénes helyezkedett elöl,  és milyen jól tették! A 25. percben ugyanis egy labdaszerzés után Kiss B. játszotta meg a bal oldal felé mozgó Croizet, aki laposan, ballal 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0. Szép akció és szép gól. A ZTE FC maradt támadásban, de egy alkalommal túlságosan  is kinyílt és a győri kontrát Várkonyi akadályozta meg, hogy ne legyen belőle nagy baj. Mert lehetett volna és a mozdulatot a közönség is díjazta. A győriek a félidő hajrájában némileg feljebb léptek, de minden próbálkozásukat hárította a zalai védelem. 

A szünetben érdekes találgatások zajlottak, hogy a félidő vége előtt a Mim Gergellyel szembeni szerelési kísérletnél nem volt-e mégis büntetőt érő az eset. A VAR vizsgálta az esetet, de nem látott büntetőt, ugyanakkor az M4 Sport stúdiójában a szakértő szerint az volt...  Mindenesetre innen, vagyis egygólos hazai vezetésről indult a második 45 perc. Az ETO FC az 54. percben nagyon közel járt az egyenlítéshez, amikor Stefulj maradt tisztán a kapu előtt, de lövését Gundel-Takács a gólvonalon, lábbal hárította. Ez egyértelműen nagy mentés volt, a másik oldalról nézve pedig tényleg bemehetett volna... A 61. percben megint a zalai kapus csípett el egy gólba tartó labdát, ami viszont már kellő figyelmeztetéssel ért fel a ZTE csapata számára. Elmaradtak ugyanis a zalai támadások, így a győriek figyelmét nem osztotta meg annyira a védekezés, hanem támadhattak. El kellett telnie egy kis időnek, hogy az egerszegiek ismét kezdeményezőbbek legyenek. A 72. percben aztán egyenlített azETO. A kapu előtt egy felpattanó labdát nem tudott elrúgni Ipalibo, az ötös vonala előtt Eneo Bitri a kapunak háttal állva ollózós mozdulattal juttatta a labdát a jobb alsó sarokba, 1-1. Elképzelhető, hogy a forduló legszebb találata is az övé lesz, ami persze nem vigasztalhatja a zalaiakat. A látottak alapján benne volt már a gól a győriek futballjában és a második félidőben jobb volt az ETO. Sőt, jött a folytatás, hiszen a 82. percben egy kapu elő tekert beadást Bumba szúrta kapura, a labda pedig a jobb alsó sarokba vánszorgott, 1-2. A pontmentésért harcolhatott innentől a ZTE FC, de már nagyon nehéz helyzetben volt az érthetően  önmagát már nyeregben érző vendégekkel szemben. 

És már nem is tudott újítani. Az ETO FC vitte el a pontokat a ZTE Arénából. Nem erre számítottak a hazaiak, az biztos...

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában