Labdarúgó NB III: az FTC II. elvitt egy pontot az Olajbányász-stadionból

2 órája

FC Nagykanizsa: döntetlen a rangadón (nyilatkozattal, galériával)

Rangadót játszott a labdarúgó NB III Délnyugati csoportjának 13. fordulójában az FC Nagykanizsa: az éllovas vendége a harmadik helyezett FTC II volt vasárnap.

Varga Andor

Ekker Milán (piros mezben) szerezte meg a vezetést az FC Nagykanizsának

Fotó: Szakony Attila

FC Nagykanizsa–Ferencvárosi TC II. 1-1 (1-0)
Olajbányász-stadion, 600 néző. Jv.: Juhász.
FCN: Mészáros – Ekker, Kovalovszki, Vékony, Szanyi, Szökrönyös (László, 60.) – Terbe, Godzsajev (Török, 77.) – Vukk (Kovács, 60.), Szabó B. (Kondor, 86.) – Gránicz (Csörgő, 60.). Edző: Gabala Krisztián.
Gólszerző: Ekker (3.), illetve Gólik (50.). 

FC Nagykanizsa
Az FC Nagykanizsa részéről Szökrönyös Dánielnek is volt helyzete
Fotó: Szakony Attila

Kiválóan kezdett és korán megszerezte az idegnyugtatónak mondható első gólt a házigazda: a 3. percben Gránicz lódult meg a bal oldalon, a középre gurított labdát pedig ketten is átlépték, így lett tökéletes a helyzet Ekkernek, aki 12 méterről nem hibázta el a jobb alsó sarkot, 1-0. Pár percre felpörgött a Fradi, de helyzete nem akadt, a félidő további részében viszont a Kanizsa sokkal közelebb volt a második találathoz, mint ellenfele az egyenlítéshez. A 26. percben Szanyi jobb oldali beadása után Vékony fejelt nagy helyzetben, de a labda nem ment elég jó helyre és a kapus nagyot védett. A jól játszó hazaiak két esetben büntetőt kértek számon a játékvezetőn és első ránézésre „másfélszer” vélhetően igazuk is volt. A játékrészt Szabó jó lövése zárta.

Fordulás után a játék árnyalatnyival kevésbé volt már élénk és színvonalas, de ismét született egy gyors gól, ám ezúttal sajnos a vendégek részéről. Az 50. percben egy hosszú labdára Gólik csapott le és meg sem állt a kapuig, 1-1. A 64. percben Szabó bújt ki a védők közül, de óriási helyzetben leadott lövése úgy sikerült, hogy a kapus bravúrral védeni tudott. Szorongatott, ment a győzelemért a hazai csapat, melyből a 76. percben László tört kapura balról, de ő is a kapust találta el – igaz, éles szögből. Török a 89. percben majdnem ugyanonnan lőtt, mint előtte László, a kapus ismét a helyén volt. Pláne a 95. percben, amikor Szanyi lőtt a kapu elé egy lecsorgó labdát, melybe Kovalovszki még beleért, de Őri Levente óriási reflex-szel elcsípte ezt is.

Gabala Krisztián, az FC Nagykanizsa szakvezetője így értékelte a találkozót: 

– Van hiányérzetem a mai mérkőzéssel kapcsolatban. Ezt a találkozót gólokkal kellett volna megnyernünk, mondom ezt annak ellenére, hogy egy ilyen stabil csapattal még nem találkoztunk ebben az idényben. A játékosaimnak is azt mondtam: a futball egyszer elvesz, máskor vissza ad. Most elvett tőlünk, de bízom benne, hogy egyszer visszaadja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában