Vármegyei foci

2 órája

Megszerezte első pontját a Kiskanizsa, szepetneki bravúrgyőzelem az I. osztályban

Nem maradt meglepetés, sőt, mondhatni, bombameglepetés nélkül a Zala vármegyei labdarúgó-bajnokság 12. fordulója. A Szepetnek együttese Hévízen győzte le ugyanis az abszolút favoritnak számító fürdővárosiakat, így a ZTE FC II előnye három pontra nőtt az élen.

Zaol.hu

Györe Levente, a ZTE FC II játékosa figyeli, melyik társát játszhatja meg a Lenti TE elleni találkozójukon

Fotó: Szekeres Péter

Hévíz–Szepetnek SE 0–2 (0–0)
Hévíz, 100 néző. Jv.: Kondákor M.
Hévíz: Paksy - Fábián, Huszár, Kustán, Iberhart, Szindekovics, Tóth I. (Sabján), Bontó, Damina (Nagy), Filó (Rózsás), Erdősi. Edző: Damina László.
Szepetnek: Szekeres - Losonczy, Schuller, Szabó, Dömötör, Kobra (Bilák), Kocsis (Üst), Orsós, Kolman, Pál (Fadgyas), Bános. Játékos-edző: Nagy Tamás.
Az első félidőben a hazai csapat eldönthette volna a mérkőzést. A második játékrészre feljavuló Szepetnek helyzeteit könyörtelenül kihasználta, és megszerezte a három pontot.
Gólszerzők: Kobra, Orsós.
Jók: senki, ill. az egész csapat.

ZTE FC II–Lenti TE 3–0 (2–0)
Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Takács G.
ZTE FC II: Barbarics (Szeglet) – Deme, Vert (Mecséri), Szabó B. (Baráth), Szindekovics, Wolf, Mulasics, Bodrogi, Györe (Ferenczy), Meidl, Molnár K. Edző: Horváth Gábor.
Lenti TE: Kiss B. – Simonfalvi, Sárkány, Völgyi (Mentes), Kiss K. (Fábián), Takács (Végi), Varga M. (Kondákor), Horváth B., Ritlop, Gortka, Pálinkás (Boronyák). Edző: Völgyi Márk.
A nagyon szervezetten és szimpatikusan játszó vendégcsapat ellen a hazai együttes megérdemelten tartotta otthon a három pontot.
Gólszerzők: Wolf, Szindekovics, Bodrogi.
Jók: Györe, Mulasics, Deme, Wolf, ill. Simonfalvi, Ritlop.
Kiállítva: Szindekovics (69., ZTE FC II).

Csesztreg–Kinizsi Gyenesdiás 8–1 (3–0)
Csesztreg, 100 néző. Jv.: Varga P.
Csesztreg: Gergő (Szmolicza) – Lovrencsics (Kovács E.), Németh G. (Könye Balla), Biharvári, Őri Cs., Németh D., Kiss B., Orbán (Őr), Őri M., Elek, Tóth B. (Gerencsér). Edző: Tamás Tamás.
Gyenesdiás: Vajda – Zsiga, Sipőcz, Szekér, Fellner (Kiglics), Karancz (Tarnóczai), Csák, Bertók, Besze, Fehér, Nagy G. Edző: Kocsis Norbert.
A hazai csapat a mérkőzés elején kezébe vette a kezdeményezést. A vendégek inkább a védekezésre rendezkedtek be. A Csesztreg fölénye a 13. percben érett góllá, Németh Dávid volt eredményes. Egy perccel később Kiss megduplázta a Csesztreg vezetését. Ezt követően masszívabb lett a Gyenesdiás védekezése, illetve a hazai támadás befejezések voltak pontatlanok. A 44. percben egy formás támadás végén Őri Csaba állította be a 3-0-s félidei eredményt. A második félidő ugyanúgy folytatódott, mint az első. Őri Martin vezérletével sorra dolgozták ki a helyzeteket és lőtték a gólokat. A hazai edző játéklehetőséget adott minden cserejátékosának és ők bizonyítottak. Dicséret illeti a vendégeket is, mert végig becsülettel küzdöttek. A 85. percben Szekér góljával szépítettek. Sportszerű mérkőzésen a jobb játékerőt képviselő hazaiak ilyen arányban is megérdemelten nyertek.
Gólszerzők: Őri M. (3, egyet 11-esből), Németh D., Kiss B., Őri Cs., Könye Balla, Gerencsér, ill. Szekér.
Jók: Őri Martin (a mezőny legjobbja), Elek, Németh D., Biharvári, ill. senki.
U19: Csesztreg–Gyenesdiás 0–8.

Zalakomár-Zalakaros–Clean Medic Zalalövő 3–3 (2–2)
Zalakomár, 50 néző. Jv.: Bolla L.
Zalakomár-Zalakaros: Dömötör – Takács, Horváth J. (Matyovszky), Madarász Z., Madarász F. (Neubauer), Bagó, Szőke, Horváth T., Mészáros, Madarász Sz. (Mutter), Tinó (Horváth L.). Edző: Mutter Attila.
Zalalövő: Kovács D. – Gyenese, Őr, Agg (Mesics), Horváth T. (Tóth B.), Bekes, Kellner, Sonkoly (Radics), Földvári, Horváth D., Sipos (Berkovics). Edző: Ostrom János.
A hazai csapat óriásit küzdve, a hajrára tíz főre fogyatkozva, kihagyott 11-essel győzelmi esélyt szalasztott el a szimpatikusan, kulturáltan játszó vendégekkel szemben.
Gólszerzők: Szőke (2), Madarász Z., ill. Kellner, Gyenese, Bagó (öngól).
Jók: Mészáros, Madarász Sz., Szőke, ill. Horváth D., Földvári, Gyenese, Őr.
Kiállítva: Takács (66., Zalakomár-Zalakaros).
U19: Zalakomár-Zalakaros–Zalalövő 1–4.

Technoroll Teskánd–Tarr Andráshida SC 2–2 (1–1)
Teskánd, 100 néző. Jv.: Hegedüs M.
Teskánd: Garai – Kiss P., Boronyák, Gájer, Ferenczi, Szökrönyös, Csongár (Szabó B.), Major, Bedő (Gyarmati), Penczák, Kiss D. (Bakos). Edző: Kovács Imre.
Andráshida SC: Molnár M. – László (Pálfi), Nagy-Palócz, Czene, Pataky, Kiss L. (Kustán), Sipos (Králik), Büki, Gulyás, Cseke, Fábián. Játékos-edző: László Dávid.
A kritikán aluli teljesítményt nyújtó hazaiak ellen a lelkes vendégek megérdemelten vittek el egy pontot.
Gólszerzők: Boronyák, Ferenczi, ill. Pataky, Czene (11-esből).
Jók: senki, ill. az egész csapat.

Zalaszentgrót–Magnetic Andráshida TE 5–0 (3–0)
Zalaszentgrót, 200 néző. Jv.: Dominkó J.
Zalaszentgrót: Osbáth (Farkas T.) – Jóna, Nikitscher (Székács), Doszpoth, Fülöp (Orsós), Horváth S. (Kovács-Braun), Kovács L., Kovács P., Czibor, Vajda (Horváth B.), Horváth D. Edző: Bencze Péter.
Andráshida TE: Czirjék – Kaprinai, Péhl (Kalamár), Baksa (Cséber), Karvalics, Szabó P., Bognár (Luter), Cserép, Németh K. (Tóth D.), Igazi (Rohonczy), Benczik. Megbízott edző: Agg Zoltán.
A meccs elejétől megfelelő hozzáállással lépett pályára a Szentgrót, és ez meg is hozta az eredményét, szép támadásokat követően, a vendégek hibáit kihasználva a félidőben 3-0-al vonultak pihenőre a csapatok. Fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták, további két gólt szerzett a ZVFC. Osztálykülönbség volt a Szentgrót és az ATE között, akár nagyobb arányú különbség is lehetett volna a két fél között, de a többi helyzet már kimaradt. A Zalaszentgrót győzelmével ellépett ellenfelétől, és néhány pont különbséget is kiharcolt az alsóházban tartózkodókkal szemben.
Gólszerzők: Doszpoth (2), Czibor, Horváth D., Szabó P, (öngól).
Jók: az egész csapat, ill. senki.
U19: Zalaszentgrót–Letenye 2–0.

Semjénháza–Horváth-MÉH Kiskanizsai Sáskák 1–1 (0–0)
Semjénháza, 100 néző. Jv.: Lakics P.
Semjénháza: Németh M. – Horváth P., Hompó (Matthew), Horváth K. (Pál B.), Kapuvári, Pál M., Dobri (Körösi), Szilárd, Baglady M., Szilágyi, Baglady K. Edző: Keszei Ferenc.
Kiskanizsa: Parragi – Mismás, Füzesi (Dömötör), Rácz (Ötvös), Petánovics, Dolmányos, Takács (Pataky), Kotnyek, Völgyi, Rákhely, Jagarics. Játékos-edző: Rácz Szabolcs.
Egy szezonra való ziccert hagyott ki a hazai csapat, a jobbnál jobb helyzetek is kimaradtak. A futballban ez általában megbosszulja magát, és a vendégek vezetést is szereztek egy véleményes 11-essel, de a csatárként beálló hazai cserekapus szépségdíjas találatával végül egyenlíteni tudott a Semjénháza.
Gólszerzők: Matthew, ill. Dolmányos (11-esből).
Jók: Matthew, ill. Parragi (a mezőny legjobbja), Kotnyek.
U19: Semjénháza–Kiskanizsa 4–1.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában