A ZTE FC és az FC Nagykanizsa is otthon kapott ki

6 órája

Pont nélkül maradtak a zalai női futballcsapatok

Sem az FC Nagykanizsa, sem a ZTE FC női csapata nem szerzett pontot a hétvégi fordulóban. A hazai női futball második vonalában, az NB II. Nyugati-csoport 7. fordulójában hazai pályán szenvedtek vereséget a zalai lányok.

A hazai női futball második vonalában a ZTE FC ellen (kékben) a szürke felsőben látható pápaiak győztek, méghozzá megérdemelten

Fotó: Pezzetta Umberto

FC Nagykanizsa – Budafoki LC 1-6 (0-1)
Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Váncsa.
FC Nagykanizsa: Sebők – Szabó Zs., Molnár R., Kaszás, Gergelics – Németh P. (Szokol), Sóstai (Vékási), Nagy-Fáró, Pintér D. (Gyergyák, Oravecz-Molnár) – Szollár, Domján-Köröcz. Edző: Domján Péter.
Gólszerzők: Molnár R (81.), illetve Balogh P. (41., 65.), Tarpataki (49., 58.), Petőfi (76.), Bor (85. – 11-esből)

Imponáló mérleggel érkezett a Kanizsa otthonába a Budafoki LC, mely amellett, hogy egy meccsel kevesebbet játszott a kanizsaiaknál eddig a bajnokságban, négy találkozót nyert zsinórban. A két gárda között mindössze három pont különbség volt a hetedik kör találkozója előtt, de a nagykanizsai stáb alighanem tisztában volt azzal, hogy inkább a budafokiak számítottak esélyesebbnek. Ehhez képest a hazaiak jól tartották magukat, a budaiak csak a félidő hajrájában jutottak előnyhöz. A második játékrészben ugyanakkor jöttek a vendégek góljai, s lehet, hogy nem sokkolóan, de lényegében tízpercenként, és szép lassan el is dőlt így a meccs... 

Domján Péter: „Az első félidőben mi kihagytuk a helyzeteinket, a másodikban viszont a dekoncentráltságunk miatt megszórt minket ellenfelünk. Tény, hogy kevesen vagyunk, volt két olyan játékos is nálunk, aki előző nap még lázas volt, nem túlságosan sok tehát a változtatási lehetőségem, ezúttal ez be is bizonyosodott.”

ZTE FC -Pápai ELC 0-3 (0-1)
Zalaegerszeg, 50 néző. Jv.: Tóth K.
ZTE FC: Kiss-Nagy, Szegedi (Bicsák), Hetyei (Hargas), Tóth, Simon, Varga, Kopcsándi (Major), Melus (Vitusz), Harsányi, Mezőfi. Edző: Pergelné Kalamár Andrea.
Gólszerzők: Buzdor (15.), Németh (78., 83. - az elsőt 11-esből).

A papírforma alapján a hazaiak voltak a mérkőzés esélyesei, a vendégek azonban agresszíven, keményen kezdték a mérkőzést, és már negyedóra után vezettek. A Pápa lendületesen, jól játszott, míg a ZTE fásultan, fáradtan. A házigazdák nem találták a ritmust. A második félidőben a vendégek egy büntető után eldöntötték a találkozót, majd a hajrában újabb gólt szereztek és fölényessé tették sikerüket. A gyengén játszó egerszegiek ellen teljesen megérdemelten nyert a vendégcsapat.

Pergelné Kalamár Andrea: "A Pápa végig keményen, agresszívan játszott, mi fáradtan mozogtunk. A vendégek sikere megérdemelt." 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában