Hétvége

2014.08.28. 08:45

Staféta Répné Vörös Erikával

Bognárné Bengő Hajnalka Répné Vörös Erikának adta tovább a stafétát, a meseírás titkairól kérdezve.

Magyar Hajnalka

– Gyerekként nagyon izgatott a kérdés, vajon mit csinál nyáron a Mikulás? Mivel senki nem tudta, most, 55 évesen magam kerestem meg rá választ, egy mese formájában – kezdi a zalaegerszegi vérellátóban dolgozó hölgy.

Fotó: Pezzetta Umberto

– Ezen kívül is rengeteg mesét írtam, bár mindössze két éve foglalkozom vele. Fogalmam sem volt róla, hogy bennem ilyen hajlamok rejtőznek, ám amikor a Zalai Hírlap felhívást tett közzé, hogy az olvasók küldjenek be Mikulás-meséket, engem olyan ihlet szállt meg, hogy közel egy hónapon át minden áldott nap írtam egyet. Később más témák  felé is elkanyarodtam, születtek nyuszis kalandok, legújabban pedig a mesebeli erdő állatai, madarai népesítik be a történeteimet. De a szél, vagy éppen egy beteg diófa is megindítja a fantáziámat. Általában a valóság egy darabkája adja a kiindulópontot, amit átemelek a képzelet világába, s történetet szövök köré. A meséimben rejlő üzenet lényege, hogy a szeretet, az összefogás, a barátság gyógyírt jelent minden problémára.

A stafétát Büki József sokszoros véradónak adta tovább, kérdése: mi táplálja benne évtizedek óta a segíteni akarást?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!