Hírek

2009.08.14. 05:23

A megye áldoz az ifjúsági sportra

Balatongyörök - Idén először rendezik egy napon a megye ifjúsági és sportnapját, mely két különböző helyszínen, egybekötött eredményhirdetéssel kapcsolódik majd egymáshoz.

Zalai Hírlap

A Zalai Gyermek és Ifjúsági Közalapítvány Ifitáborában tartott sajtótájékoztatóna megye fiataljait érintő kérdéseken túl a Családdal Zaláért elismerésben részesült Tuboly család nyaralásába is bepillantást nyertünk.

Szeptember 12-én kerül sor Zala megye ifjúsági és sportnapjára Keszthelyen. A Helikon strand és az egyetemi sporttelep ad otthont az egész napos, színes programokat felvonultató rendezvénynek, melynek elsődleges célja a fiatalság szórakoztatása. Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke szerint nagyon fontos közösségépítő szerepet tölt be a sport, amit igenis támogatni kell.

- A megyei önkormányzat viszonylag kevés pénzből gazdálkodik ezen a területen sajnos, ennek ellenére úgy döntöttünk, hogy tanuszodát és tornatermeket építünk, alakítunk át. Eredményesnek ígérkezik a volt filmszínház tornateremmé alakítása, valamint a Csány-Szendrey ÁMK és az Asbóth-iskola közös tanuszodája is előkészítési fázisban van. Lentiben a kézilabdások is bizonyára örülni fognak az új tornateremnek. Ezek a fejlesztések nem uniós pályázatokból, hanem saját forrásból valósulnak meg, ezekre áldozni kell. Az iskolák versenyképességét is növeli, ha jó lehetőségeket kínálnak.

Az ifjúságot érintő másik legfontosabb terület az oktatás. Kiírásra került idén is a Jó tanuló - jó sportoló pályázat, tudtuk meg Pálinkás Róbert tanácsnoktól.

- Tavaly nagyon sikeresen zártuk a pályázatot, tizenhat intézmény ötvenhárom tanulója közül tizennyolcan kapták meg a kitüntető címet. Idén hasonlóan szép eredményekkel büszkélkedő diákok jelentkezését várjuk. Szintén az ifjúság érdekeit szolgálja a második sportkonferencia Balatongyörökön szeptember 18-19-én, ahova sportszakembereket és testnevelőket hívtunk meg - mondta Pálinkás Róbert.

A sajtótájékoztató helyszínén nyaralt a megyei önkormányzat jóvoltából az 1000 éves Zala megye ünnepségen is főszerepet kapott csonkahegyháti Tuboly család. A nagyobb gyerekeket máshová szólította a kötelesség, így nem tartózkodtak a tábor területén, azonban a családfő, Tuboly József elárulta, még sosem nyaralt együtt a teljes család.

- Szerencsére nagyon jó időjárást fogtunk ki a nyaralásra, a gyerekek nagyon élvezik a Balatont. De nem csak strandolunk, körbesétáltuk már a környéket. Tegnap pedig elbicikliztünk Szigligetig, ott is fürödtünk egyet. Igazán jól érezzük magunkat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!